14-05-12

21 km Verrebroek

Eindelijk nog eens iets dat de moeite is om te laten weten. Eerder dit jaar 2x 10 km gelopen, maar dit in een niet-vermeldenswaardig tempo. Daarna de 25 km van Hulst. Behoorlijk resultaat. Hetgeen ik op dat moment verwachtte.

De eerste echte afspraak was zaterdag in Verrebroek. Bij de trainingen ging ik uit van een wedstrijdtempo van 4:05/km. En dat leek mij vrij hoog gegrepen. Dat werd ik ook op training gewaar. niet alles liep zoals verhoopt, alhoewel daar ook een aantal externe factoren een rol speelde. Daardoor was ik zaterdag niet echt gerust in de afloop. Maar zoals steeds vertrek je met de ingesteldheid van zo goed mogelijk te presteren.

Ik startte vrij vlot en moest dan in de eerste km wat zoeken tot op een goed tempo zat. Er waren geen groepjes rond mij, dus werd het grotendeels solo. Ik kreeg wel 1 iemand mee, maar ik hoorde aan zijn ademhaling dat die het moeilijker had dan ik. Bij een gesprekje halverwege werd dit bevestigd. Na de eerste ronde kon hij niet meer dan zo lang mogelijk aanklampen. Dit gaf mij echter ook postitieve energie. Ook de wind die behoorlijk waaide, gelukkig uit de "best" mogelijke richting, kon mij niet deren. Ik vond het lekker loopweer.

Op het eind van de eerste ronde moest mijn kompaan even lossen, maar hij kwam toch terug. Samen haalde we de man voor ons bij. Hij kon niet lang aanklampen. Het tempo bleef vrij stabiel rond de 4:05/km. De wind bepaalde welke stroken net sneller of net trager gingen. De laatste ronde begon het tempo stilaan te wegen. Met nog een kilometer of 3-4 te gaan lost mijn collega en trek ik het tempo terug iets omhoog. De laatste lange straat (anderhalve km) met schuine tegenwind zet ik alles op alles. Hier wordt de uitslag bepaald. Vertragen is geen optie. Die strook kom ik goed door, maar misschien forceer ik een beetje. De voorlaatste km krijg ik nog zijsteek en zakt het tempo tot 4:16. Even "recupereren" om de laatste km terug naar 4:01 te versnellen. Dit alles geeft een eindtijd van 1:25:36. Een sec of 20 sneller dan mijn vorige besttijd en met een gemiddelde van 4:05/km perfect waar ik voor getraind had. Een mooie 5de plaats.

Het moreel na deze wedstrijd is enorm. Even rusten en dan op naar de volgende wedstrijd: Reynaertloop Belsele.12:31 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |