11-10-11

Marathon eindhoven 9/10/11

Zondag was het weer zover. Na een niet zo vlotte nachtrust, ging de wekker onverbiddelijk om 5u. Snel uit bed, kleren aan en een ontbijt, dat vooral uit beschuit bestond, naar binnen spelen. De auto in en op weg naar Eindhoven. Voor het eerst kon ons dochtertje mee en dat was extra leuk, zelfs al in de auto. Toen we Eindhoven binnenreden, kwamen de supporters (Hank, Christel, London en Vegas) al aansluiten. Perfecte timing heet dat. DSC00873.jpgNa de nodige sanitaire stops, richting shuttles. Maar daar bleek de crisis ook in Nederland toegeslaan te hebben... Geen shuttles meer tussen sporthal en start. Vreemd. We waren niet de enigen die daar even stonden te kijken. Niet lang getwijfeld en dan maar te voet naar het beursgebouw. Daar de startnummers opgespeld en een paar leuke foto's gemaakt.

Copy of DSC00883.jpg

Daarna richting start, net op tijd om aan mijn opwarming te beginnen. Nog even tijd voor een laatste knuffel en dan in het startvak. Klokslag 10u werd de marathon op gang geschoten. Heel rustig gestart, aan het vooropgestelde tempo. Al in de eerste kilometers zie ik nog net Ronald en Frank passeren. Ik wist dat zij ook voor een sub-3u tijd gingen, dus probeerde ik aan te pikken. Even later liep ik in hun kielzog, en daar ben ik de volgende 30 km niet ver uit geweest.

DSC00901_2.jpg

Ondertussen verliep alles vlot. Het drinken ging goed, nooit problemen gekend. Het lichaam werd uiteraard steeds meer vermoeid, maar nergens pijntjes. Het weer was super. Zou het vandaag lukken om een superprestatie te leveren?

DSC00911_2.jpgAf en toe zijn er stukken dat ik toch op mijn tanden moet bijten om bij te blijven. Al eens na een drankpost of na de 20ste km, die aan 3:59/km ging. Maar Frank is een superhaas en ik weet dat ik gewoon moet volgen. Hij sleurt mij door die moeilijkere stukken. Halverwege 4:08/km, na 30 km 4:09/km. perfect op schema. Jammer genoeg gaat het dan wat moeilijker voor Ronald en op een gegeven moment neem ik de beslissing om alleen verder te gaan. De eerste kilometers gaan perfect, rond 4:15/km, maar dan gaat het ook bij mij stilaan iets moeizamer, mede doordat we aan het laatste stuk tegenwind beginnen. Tempo van 4:20-4:30 is nog steeds goed en moet volstaan om binnen de 3u te finishen. Stilaan begin ik al eens te rekenen. Met nog 4-5 km te gaan, heb ik voldoende aan 5min/km om op 3u binnen te zijn. Het kan niet mis gaan. Ik probeer tempo te blijven lopen zonder te forceren en plan nog een versnelling in de laatste kilometer. Die gaat terug in 4:10. Maar dan merk ik dat ik 42,2 km gelopen heb en dat ik nog aan het 42 km-bord moet komen. Hier blijk ik een goeie 2:58 te hebben, maar jammer genoeg stopt de chrono pas aan de eindmeet en die ligt 350m verder. Ik ben in het zicht van de finish wanneer de klok op 3u springt. 3:00:10 is het verdict.

Achteraf gezien misschien wel jammer van die 11 sec, maar het kan bij mij de pret niet drukken. Ik ben dolgelukkig met dit resultaat. Meer dan 7 minuten van mijn PR. Het doel om een marathon in 3u te lopen beschouw ik zelf als geslaagd. Mijn marathondroom is waarheid geworden. Met deze tijd kan ik leven, ook als ik nu met marathonpensioen zou gaan. En wie weet, misschien kom ik nog wel eens terug naar Eindhoven om de die laatste 11 seconden te pakken.   DSC00897.jpgHank, Christel, London en Vegas, héél erg bedankt om te supporteren, voor het spandoek en de aanmoedigingen, het hele jaar door. Rudi en Mieke, bedankt voor de begeleiding en tips. De wedstrijdschoenen hebben perfect hun job gedaan. En vooral Ann en Emma Rose bedankt, want jullie zijn het die mij geregeld hebben moeten missen gedurende de voorbereidingen telkens ik ging trainen. Zonder jullie zou het niet gaan, dat moeten jullie zeker weten. 

DSC00921.jpg

Momenteel heb ik nog geen verdere loopplannen. We zien wel. Als ik meer weet, zal het wel op mijn blogje verschijnen ;-) 

21:25 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |