06-05-11

Veltem Halve Marathon

Vorig weekend stond ik aan de start van mijn derde test: de halve marathon in Veltem. Mooie wedstrijd in een landelijke omgeving. Een afwisselend parcours, stukje bebouwd, stukje veld, met enkele stroken kassei en onverhard. Eén nadeel: Het was tamelijk warm (naar de 25°C vermoed ik) en zat ook veel wind. Van de beloofde (en verhoopte) bewolking en regen was jammer genoeg geen sprake. Gelukkig was het stuk wind op kop kort en was het eigenlijk de hele tijd zijwind. Maar wel zijwind die je plots soms een metertje opzij blaasde.
 
In het begin heb ik vooral geprobeerd niet te snel te starten (tussen 4:00 en 4:05/km) en dat is goed gegaan. Daarna heb ik niet veel proberen forceren, maar heb ik meer op het gevoel proberen lopen. De omstandigheden lieten het volgens mij niet toe van vol voor een toptijd te gaan. Dus op gevoel maximaal proberen lopen. In de eerste helft lukt dat. Ik liep alleen, maar naar het einde van de eerste ronde kwam ik bij 2 voorliggers.

lentejogging 2011-535.jpg

Lang heeft dat niet geduurd, de ene moest eraf. Ik ben nog een paar km meegegaan met de andere, maar dan moest ik hem ook laten gaan en liep ik weer alleen. Tempo zat dan rond de 4:20.

 

 

 

 

 

lentejogging 2011-539.jpg

Vanaf km 15 begin ik mijn kuiten sterk te voelen en zakt het tempo naar mijn gevoel wat (inderdaad 4:30). En vanaf dan werd het pas echt zwaar. Er halen mij een 3-tal lopers bij, maar de rest hou ik in de laatste rechte lijn toch mooi achter mij. Ik wordt na 1u30m27s 17de. De 17de vorig jaar liep 1:25:59. De plaats klopt het wel met wat ik verwacht had. De teleurstelling over de matige tijd echter was héél groot. Het duurde een paar dagen eer ik er "genoegen" mee kon nemen. Nu staat de neus terug in de juiste richting. Op naar de volgende afspraak op 17/06/11: 42,195 km tegen de chrono.

 

 

 12:23 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |