29-03-11

Hulst 12,8 km

Op training begint alles vlot te lopen. De lange duurtrainingen gaan (uiteraard) vlotjes en de intervallen worden steeds makkelijker (en sneller). Top dus, alleen... Dat was er in Hulst niet aan te zien. Niet dat de wedstrijd op zich niet goed verliep, maar de chrono aan de meet is onverbiddelijk. 51:38. En dat terwijl ik zelf naar 50 min mikte. De opdracht van mijn coach Rudi was ook eenvoudig: "Alle kilometers onder 4:00".

De start en eerste kilometers verliepen goed. Mooi tempo van rond de 3:50. Zonder moeite, zonder te forceren. De snelle groep ben ik niet gevolgd, die liep toch te snel. Daardoor liep ik weeral snel alleen. De eerste kilometers hadden we vooral de wind rechtstegen. Het is niet zo dat er een storm waaide, maar in de poldervlakte, op de polderdijken is die steeds genadeloos. De eerste kilometers liep ik allen mooi onder 4:00 totdat we een afslag namen en vol windtegen kregen. Tegen de wind gaan liggen en tegen het rood aan lopen. Het lichaam bepaalde de grens en die lag niet hoog genoeg. Het waren niet zozeer de benen, maar letterlijk het "buik-gevoel" dat bepalend was. Tegen het mottige aan :-). Toch proberen blijven pushen en hopen dat het tempo na de tegenwindstroken terug de hoogte in kon. Het nadeel op dit parcours is dat het lange rechte stukken zijn en dat je dus ineens een 4tal km lang mag sterven. Toen ik na 8 km zij/rugwind kreeg, ging het tempo inderdaad even terug onder 4:00, maar ik had al teveel kracht verbruikt en het tempo bengelde daarna meestal net boven 4:00. 

Enig lichtpunt is dat ik naar het einde toe niet echt in een stortte, maar wel het gevoel bleef hebben dat ik max aan het lopen was. Schrale troost, maar ik zal het er mee moeten doen. Niet echt geruststellend naar de volgende wedstijd toe, waar ik 21 km lang een tempo van max 4:05 zou moeten lopen. Er rest mij maar 1 ding tot dan: trainen, trainen, trainen, ... And that's just what I'll do!

12:22 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.