08-03-11

Axel 10 km

Na 1 maand Rudi was het tijd voor een eerste test. 10 km in Axel. Gewoon om te zien hoe we er voor staan. Doel: Er 10 km lang vol voor gaan.

De eerste maand trainen onder de nieuwe coach was vrij vlot verlopen. Aangezien de winter loop-arm was geweest, moest ik wel terug wennen aan het regelmatig en vooral terug langer lopen. De verschillen met de vroegere trainer tot nu toe zijn duidelijk: minder trainigen, langere trainingen en regelmatig heuveltrainingen. Dat maakt dat de trainingsprikkels voor mijn lichaam sterker zijn, maar er is dan ook wat meer tijd om er van te herstellen. Alle trainingen werden tot nu toe minutieus uitgevoerd. Slechts 1 x moest ik het hoofd buigen voor het opgelegde tempo, maar dat was te verwachten (na 8 km extensief 2 km aan 3:30/km).

En dan was het snel 5 maart. Ik keek er al een tijdje naar uit om te zien op welk niveau we dit jaar konden aanvangen. De 5 en 10 km startte samen, 5km 1 rondje, 10 km 2. Bij de start snelden direct 2 5 km lopers weg. Ik ging eventjes mee, maar aangezien ik deze mannen kende, wist ik ook dat ik dat niet te lang moest doen. Zo liep ik wel ook weg van de grotere groep en liep ik direct alleen, als koploper van de 10km. Een kilometer of 3 liep alles perfect. De twee 5 kmlopers liepen langzaam weg, van wat er achter mij gebeurde, lag ik niet wakker. Ik bleef mooi doorduwen. Bij kilometer 4 ging het voor het eerst wat moeizamer aangezien het daar een paar 100 m hellend was. Daarop aansluitend begonnen de stukken tegenwind. Er stond niet verschrikkelijk veel wind, maar toch genoeg (en koud) om het goed te voelen. Halverwege kom ik als eerste door met een gemiddeld tempo van 3:47/km. Maar de tweede 10 kmloper was niet ver. Nu volgde de lange aanvangsstrook die ook tegenwind was. Op het eind van deze strook haalt de tweede mij in. Ik probeer te volgen, maar hij was veel sterker. Uiteindelijk wint hij met ongeveer een minuut voorsprong. De derde loopt op een paar 10-tal meter. In de tweede ronde hetzelfde verhaal: (proberen) doorduwen. Na de hellende strook, op een km van de finish komt de derde tot bij mij. Ik pik aan en loop in zijn tempo mee. De tempoversnelling kan ik volgen tot hij zijn sprint inzet. Daar moet ik passen en even later wordt ik derde. In 39:30. De afstand bijna perfect 10 km. Tevreden over de wedstrijd, tevreden over de positie en de (door mij) verwachtte tijd. Tevens een PR, maar toch had ik hem graag iets lager gezien (richting 39 min). Achteraf gezien wat teveel kilometers van boven 4'/km. Dat gaan we binnen 3 weken beter proberen doen. Dan staat 12,8 km in Hulst op het programma. Eerst nog wat stevig bijtrainen! 

12:30 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

proficiat met je nieuwe PR, die lage 39 komt er wel hoor.

Gepost door: natalie | 09-03-11

17 juni in Torhout wordt een eerste serieuze test. Maar de echte eindmeet ligt in Eindhoven. En die houdt geen rekening met sub40, sub39, sub38, sub... in Axel.

Gepost door: Hank | 10-03-11

De commentaren zijn gesloten.