01-06-10

Doktersbezoek

Vroge week mooi mijn schema afgewerkt. Niets meer, niets minder en dus goed voor 55 km. Alle tempo's worden ondertussen probleemloos gehaald. 400 m intervals aan 3:40/km gemiddeld en zondag zonder veel moeite 20 minuutjes marathontempo als middenstuk van een duurtraining. Tempo daar tussen 4:15 en 4:10 en dat aan een HS die tussen de 155 en 160 bengelde. Da's mooi en als ik op het niveau kom dat die nog 5 slagen is, zitten die 42 km erin.

Gisteren echter ontsnapte ik aan erger toen ik met mijn voet in een overgroeid rioolputje (zonder deksel blijkbaar) bleef steken. Gans de voet erin en voor de rest plat op de buik. Ik kon nog net mijn handen plaatsen of ik had face-forward kennis gemaakt met de aarbol. Gelukkig was het een rustig loopje en bleven de brokken beperkt. Scheen open en een dikke bult erop. Niets dat mij vandaag tegenhoudt, maar voor hetzelfde geld (bv tijdens intervals van 16-17 km/u) kwam ik er niet zo goed van af. De pijn verbijtend maakte ik de training nog af.

Deze morgen stond ik dan voor dag en dauw aan de deur van de dokter. Neenee, niet voor mijn been af te zetten, gewoon voor bloedafname. 't Is wel direct met beide beentjes op de grond hoor. Ze vraagt steeds naar het aantal uur dat ik op dat moment train en als je dan zegt 6-7 uur per week (een beetje overdrijven mag), krijg je steevast de reactie "ow, dan is het nog rustig"... Ze is blijkbaar ook echte atleten gewoon :-D. Toen ik polste naar mijn huidig gewicht en mijn ideaal wedstrijdgewicht, bleek ik toch nog een 5 kg af te mogen vallen. Kleine ontnuchtering... En ik die dacht dat we goed bezig waren ;-). Soit, we keep on going.

Nog 130 dagen te gaan. Ik zit op mooi op schema. Hopelijk is dit mijn laatste doktersbezoek voor 10/10/10. De bloeduitslag bespreek ik morgen wel telefonisch!

12:25 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

vergelijking ach ja, 't is waar je mee vergelijkt hé ... als ik zo rondom mij kijk dan heb je niet te veel (eigenlijk geen) vingers nodig om de mensen die 6-7 uur trainen te tellen ...

Gepost door: geert | 02-06-10

je ligt zo te lezen erg mooi op schema. Als je de rioolputjes weet te vermijden, zou dit wel eens erg mooie eindtijd in E'hoven kunnen gaan worden!

Gepost door: Rencapy | 09-06-10

Gelukkig maar!! Hopelijk alles ok met het bloed ;)

Gepost door: Wendy | 10-06-10

De commentaren zijn gesloten.