03-05-10

HM Verrebroek

Gisterenochtend tussen de regenbuien door de halve marathon in Verrebroek. Haast niet te geloven dat we tijdens de wedstrijd geen regen hadden. Zoals steeds begon de wedstrijd met de start. Een groepje vertrok snel, te snel voor mij. Ondanks dat mijn eerste kilometer iets sneller ging als 16/u. Dan alle kilometers tegen 4:05 gemiddeld lopen. Althans, dat was het plan. Het waren 3 rondes van 7 km. De eerste helft van de ronde wind mee, de tweede wind tegen. Wind mee moest ik mij de eerste ronde nog inhouden, wind tegen liep ik goed 4:05-4:10. Maar ongeveer na 10 km op het eind van het wind mee deel, zakte het tempo wind mee al tot 4:10. Toen wist ik al voldoende. Ik bleef vlot tegen de limiet lopen, maar op het eind was het tempo wind tegen maar 4:20-4:25 meer. Zodoende finishte ik op een zesde plaats in 1u28. Deftige tijd, maar niet super. Net zoals de trainingen van de laatste weken. Zou er een verband zijn??? :-D Dat ik nagenoeg de hele tijd alleen liep, hielp ook niet echt natuurlijk. Tijdlopen (naar analogie met tijdrijden) is een specialisatie op zich. Het is nog steeds makkelijker diep te gaan als je wat volk rond je hebt. Soit, goeie training! Ik heb mij echt erg geamuseerd tijdens het lopen. Daags nadien geen stijve spieren, wel pijnlijke ademhaling, dus de inspanningsastma kwam voor het eerst dit jaar piepen.

Nog 159 dagen te gaan. Na 3 mooie wedstrijden kan ik mijn voorjaarsherstart als geslaagd beschouwen. Vanaf nu is het terug schemaatje volgen op weg naar Eindhoven!

12:23 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

goe bezig een tijd om van te dromen, ondanks tegenwind, ondanks alleen te lopen, ondanks een paar mindere trainingen, ...
Eindhoven wordt een succes, dat zie je nu al hé!

Gepost door: geert | 04-05-10

Toch een mooie tijd zekers!! Je moet nu nog niet in bloedvorm zijn hé!

Gepost door: Wendy | 04-05-10

De commentaren zijn gesloten.