28-03-10

25 km Hulst

Voorbije week stond, met een tempotraining en een duurloopje, volledig in het teken van zaterdag en bestond vooral uit rust. Dat bleek zaterdag toch te lonen. Bij de start richtte ik mij op een loper die in Axel net voor mij geëindigd was, maar hij bleek er deze keer sneller vandoor te gaan. Met de eerste kilometers rond 15/u liet ik hem toch maar lopen en algauw zat ik in een groepje van een man of 5 dat een mooi tempo liep. We liepen tussen 4:10 -4:20. Net voor ons liep nog 2 man en rond km 5 spring ik tot bij hen. Even een gaatje van 10 m dichten tegen 15/u. Geen probleem dacht ik, maar... Het leek of zij ongeveer even snel liepen als het vorige groepje, maar vanaf ik er bij ben versnellen zij blijkbaar, want de snelheid blijft 2 km rond die 15/u hangen. Dit riskeer ik toch niet en laat hen weer gaan. Vloeken in mijn eigen... waarom ben ik niet in godsnaam niet in het vorige groepje blijven zitten! Da's natuurlijk een beslissing in a split-second. Soit, een kilometer of 2 verder zit ik weer in dat groepje. Ik kan nog even vlot meelopen, maar stilaan zak ik verder naar achter en hang ik aan de rekker. Ondertussen de eerste ronde gepasseerd (tempo 4:09/km). Ik neem mij voor zeker tot km 20 aan te klampen, dan zit de meeste tegenwind er op. Tegen dan bengelde ik achteraan, soms een gaatje latend, maar steeds terugkerend. Ik blijf bijten en laat het groepje pas gaan op 2 km van het einde. De laatste kilometers loop ik 4:14, 4:19 en 4:16, dus het is niet ik die vertraag maar zij die versnellen... en dat is niet meer voor mij. Ik finish de 25,18 km in 1u46m23s. 5,5 min sneller dan 2 jaar geleden (toen met een mega-tegenwind). Ik loop deze 25 km maar net iets trager dan de 21 van 3 weken geleden én met een beter gevoel. Het was lang knokken, buigen, maar niet barsten. Tevreden dus!

Nog 195 dagen te gaan. Nog 17 kilometer te gaan. Het lijkt eenvoudig...

20:52 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

eenvoudig Dat lijkt het niet alleen, het is het ook ;-) Een groepje inhalen, die dan beginnen versnellen. Ik kan me je gevoel dan al levendig voorstellen. Het verschil tussen jij die (gewoon)een snelle tijd wilt lopen en zij die vooral voor een goeie plaats lopen, veronderstel ik. In elk geval zijn dat allemaal waardevolle lessen die je trekt om het in de toekomst nog beter - misschien anders, misschien ook niet - maar in elk geval verstandig aan te pakken met nog knappere resultaten tot gevolg. Knap gelopen en we zijn tenlotte nog meer dan een half jaar van D-day verwijderd. Do I need to say more? Goed bezig.

Gepost door: Hank | 29-03-10

lessons learned dus die gasten beginnen te versnellen als jij ernaar toe loopt?? Lessons learned n°1: volgende keer een lasso meenemen.
Lessons learned n°2: je doel voor 2010 gaat lukken!

Gepost door: geert zelf | 30-03-10

Mooi, ik vind het wel leuk dat je zo aant aftellen bent naar Eindhoven, je hebt nog tijd zat, je basis zal alleszins sterk zijn!

Gepost door: Wendy | 05-04-10

De commentaren zijn gesloten.