26-10-09

Hulsterloo

Na 2 weken van ziekte (op en af) en niet zo bijster veel trainen, was het afwachten wat het tijdens deze wedstrijd in Nieuw Namen (NL) ging geven. Het was eigenlijk pas ’s zaterdagochtend dat ik mezelf groen licht gaf voor deelname. ’t Was nog op het randje, maar het zou alleszins als training kunnen dienen. Mooi op tijd aan de start, net zoals de gebruikelijke tegenstand. Ik had mij voorgenomen, aangezien het maar 4 km was, om snel te starten, 2 km mee te gaan en dan te zien waar het schip zou stranden. Het parcours bleek zich daar goed toe te lenen, want het was 2 km heen, keren en dezelfde 2 km terug. Enig nadeel: eerste 2 km wind mee, laatste 2.... wind vol op het bakkes. Het beloofde zwaar te worden.

Hulsterloo

Na de start, zoals beloofd, met de eersten mee (105). Paar keer geprobeerd van mijn directe concurrent (voor de 2de plaats) los te lopen, maar die bleef toch mooi plakken. Aan het keerpunt 3:32 gemiddeld, maar bij het keren laat ik een meter of 2 liggen op mijn voorganger. Dat komt mij achteraf duur te staan, want het is direct tegenwind en in plaats van in zijn rug te kunnen lopen is het ieder voor zich. Ik blijf op een aantal meter hangen, een tiental meter achter mij volgen nog 2 man. Maar na 3 km breekt mijn veer toch. Ik word op 500 m van de meet nog voorbijgelopen door één van mijn achterliggers. Ik eindig zo 4de in 14:47. Waarschijnlijk zit mijn ziekteperiode er voor iets tussen, maar zeker ook de (te) snelle eerste 2 km. Maar als dat het plan was, moet je je achteraf ook geen zorgen maken. Ik wist dat dit kon gebeuren en gezien de uiteindelijke tijd kan ik niet echt ontgoocheld zijn.

Dan was het afwachten of er een weerbots op de gezondheid ging volgen, maar dat viel gelukkig mee. Zondag rustig een uurtje gelopen in een lekker winterzonnetje. Bijna ideale omstandigheden, enkel een beetje wind, dus... genieten... Zoals het elke keer zou moeten zijn.

12:04 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hulsterloo Zowel het scenario voor als tijdens klinken mij bekend in de oren ! ;-) Tot één dezer...

Gepost door: Gunther De Cock | 26-10-09

je moet inderdaad niet ontgoocheld zijn hé...knap gedaan.

Gepost door: natalie | 26-10-09

Na 2 weken ziekte had jij toch nog veel snelheid, die basis conditie zit dus heel goed!!! Hopelijk ben je er nu voor lange tijd vanaf!

Gepost door: Wendy | 28-10-09

De commentaren zijn gesloten.