11-10-09

3...2...1...

Wegens familiale omstandigheden kon ik zaterdagmiddag niet naar Axel. Een alternatief was snel gevonden in de Clingse Bosloop. Die werd zaterdagochtend om 10 u gelopen. Lekker vroeg en ik was zelf maar net op tijd daar om nog in te schrijven voor een rondje van 3 km in de Clingse bossen. Blijkbaar was het voor iedereen vroeg, want ondanks dat het een RKHAV (atletiekvereninging van Hulst) organisatie was, was er weinig volk voor de eerste wedstrijd van de dag. De 7,5 km, die later startte, trok merkelijk meer volk.

Vanaf de start ging het al even mis wanneer ik gehinderd werd door een andere deelnemer die links wou afslaan terwijl het parcours wel degelijk rechtdoor ging. Na de valse start trok ik even sterk door om snel vooraan positie te nemen. Na een 50 m op asfalt ging het dan over in een smalle boswegel en daar wou ik toch met de eersten aan beginnen. Ik loop al snel als eerste en moet zelfs in de remmen om de fietser die de weg aangaf, voor te laten. Je kent wel die hekken die aan het begin van een bospad staan om te verhinderen dat er auto’s in rijden en waar de voetgangers en fietsers één voor één door kunnen. De jongen was op zijn mountainbike niet snel genoeg door dat poortje. Hierna liep het parcours verder over brede bospaden, maar zelfs dan bleek dat niet zo simpel. Op het einde van de eerste kilometer leidde diezelfde fietser mij in een dalende holle zijwegel. Ik vroeg nog of het zeker langs daar was en kreeg een twijfelend “Jaja, ik denk het”. Maar eens beneden kwam ik op een t-stuk zonder bordjes en toen ik terugriep “En nu, hier zijn geen bordjes?” kreeg ik als antwoord “dan zal het toch langs hier zijn”… Dus… rechtsomkeer, terug naar boven en weer de goeie weg op, nog net voor de rest van de bende. Ik liep echter snel weer weg. Na die eerste tumultueuze kilometer liep ik de volgende anderhalve km op gevoel, comfortabel zonder in het rood te gaan. Na een tijdje zag ik na een bocht de rest niet direct meer terug en dan ga je automatisch toch iets meer reserve inbouwen. Het was 99% in het bos te doen en dat loopt toch wat zwaarder. Geweldige ervaring om als wedstrijdleider de mensen te passeren. De laatste km versnel ik terug om zeer soepel, als eerste, de finishlijn te overschrijden. 3,03 km bos in 11:24. Ongeveer 16 km/u in het bos, ondanks de 3 “storingen” in de eerste kilometer. Mooi resultaat, goed gevoel tijdens het lopen en een serieuze boost voor de moral.

Even later op het podium om beker en bloemen in ontvangst te nemen. Even kreeg ik schrik toen deze door een man werden overhandigd, maar gelukkig verwachtte hij geen 3 kussen. Die kreeg ik even later toen ik thuis de bloemen aan het vrouwtje gaf. Ik ben blij dat ik na al die jaren dat ze me steunt eens een (zelf gelopen) bloemetje kon overhandigen. Dat verdient ze!

cbl

22:31 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

proficiat... ...met je prachtige overwinning. Je vrouwtje zal zeker en vast blij geweest zijn met de bloemen en fier met je prestatie. Knap gedaan.

Gepost door: natalie | 12-10-09

beker idd, dat verdient ze, net zoals jij je beker hebt verdiend! Proficiat!!

Gepost door: geert | 12-10-09

Geweldig sjieke dingen weer gepresteerd. En nu blijven knellen!

Gepost door: Rudi | 12-10-09

moest knallen zijn ...

Gepost door: Rudi | 12-10-09

My number 1! Zeker weten dat ik fier ben! En heel gelukkig met de mooie bloemen! Nu liggen de verwachtingen natuurlijk wel hoog voor de volgende wedstrijd he! :-)

Gepost door: Ann | 12-10-09

Proficiat, knap gedaan!!!

Gepost door: Wendy | 12-10-09

knap gedaan funny story ...

Gepost door: Hank | 12-10-09

Proficiat Wim, met deze mooie overwinning. Je weet het nu ook hé, een overwinning smaakt zoet, en naar meer !! Nogmaals proficiat !!

Gepost door: Frank | 13-10-09

Proficiat !!! Van je vrouw mag je dat vast meer doen. Ikzelf kon niet deelnemen wegens lesgeven op hondenschool, maar trok dan wel naar Axel 's middags.

Gepost door: Gunther De Cock | 14-10-09

Mooi mooi mooi proficiat !!! en heel lief die bloemmetjes voor je schat zeker als je die nog zelf gelopen hebt ! echte charmeur !!!

Gepost door: Katrien | 17-10-09

Jammer dat je er niet bij vermeldt dat dat de nrs. 2 en 3 (niet gelogen) 10 jaar waren.

Gepost door: Knap | 08-11-09

@ Knap Ik vermeld dat er niet veel volk was. Als die gasten van 10 sneller zijn als de andere "volwassen" deelnemers, kan ik er ook niet aan doen. Ik beoordeel trouwens enkel mijn eigen prestatie. 16/u in het bos is, voor mijn kunnen, een mooie snelheid. Wees gerust, ik weet mijn "niveau" best wel te plaatsen hoor.

Gepost door: Wim | 09-11-09

De commentaren zijn gesloten.