05-10-09

Oogsttijd

Als ik mij niet vergis staat de herfst ook in de boeken als oogsttijd. De gewassen op de velden, fruit, noten, ... en blijkbaar ook de PR's.

Woensdag nog een stevige intervaltraining gedaan. 10x400 m aan 3:31 gemiddeld. Zonder problemen. De trainingen van donderdag en vrijdag moest ik laten voor wat ze waren wegens te moe. Tegen dat ik 's avonds zou kunnen vertrekken was ik al zodanig moe dat het er niet meer inzat... De voorziene rustdag van zaterdag heb ik dan gebruikt om één van die trainingen in te halen. In totaal dus 3 trainingen en zondag een wedstrijd.

En het was dan nog een thuismatch ook. In ons eigenste Sint-Pauwels. Wel makkelijk als inschrijving, start en aankomst op wandelafstand is. Een uurtje voor de start om mijn nummer gewandeld (nog "in burger"), terug thuis rustig omgekleed en dan als opwarming naar de start gelopen. Net op tijd. Zoals de voorbije wedstrijden weer voor de kortste afstand gekozen om aan de snelheid te werken. Na een héél professioneel startsein (iedereen klaar? start!) waren we weg voor een klein rondje en een iets minder klein rondje. Er schoot direct iemand weg en ik kon natuurlijk niets anders doen als direct meegaan. Vrij snelle start en het tempo zakte niet direct. Ik volgde vlot, maar moest mij wel tot volgen beperken. Mijn bedoeling was zeker het eerste kort rondje mee te gaan. De rest loste snel en dus passeerde we met twee de finish voor de eerste keer. Eerste kilometers in 3:36 en 3:37. Ik wist dat ik dit tempo in principe geen 5 km kon aanhouden en had schrik van mij op te blazen. Ik wou ook absoluut die 2de plaats niet te grabbel gooien, dus besloot ik na ongeveer 2 km mijn eigen tempo te volgen. Ik ken de baantjes daar met mijn ogen dicht en kan de wedstrijd dan ook perfect indelen. Volgende km in 3:49. Dan volgt een dikke kilometer met volle tegenwind en daar zakt het tempo (bij iedereen) wat, maar toch nog een 3:57. Na de windstrook gaat het weer wat sneller (3:48) en op een vlotte manier loop ik naar de tweede plaats. Mijn beste resultaat ooit én, wat belangrijker is, in een goeie tijd. Dankzij de snelle eerste km's en ondanks de zware km tegenwind loop ik de 5,02 km in 18:50. Da's 3:45 gemiddeld of 15,99 km/u - zeggen en schrijven 16/u! PR van 22 sec. Het wordt stilaan frisser en blijkbaar loopt het dan beter bij mij. Ik ben content. Op naar de volgende...

12:30 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat!! Op het podium met een toptijd!

Gepost door: Wendy | 05-10-09

Op naar de volgende ... De volgende ... Dat is als ik mij niet vergis: na 3 en na 2 ... Maak er in Axel volgend weekend een mooie training van, zodat we je het weekend daarna in Sint-Niklaas de bloemen in ontvangst kunnen zien nemen. (nee, geen smiley)

Gepost door: Hank | 05-10-09

Jij zit blijkbaar wel in topvorm momenteel.

Gepost door: Marc | 07-10-09

De commentaren zijn gesloten.