28-09-09

Op mijn plaats

Mooi loopweer. Niet te warm, niet te koud en geen wind. Alles perfect voor een supertijd? Er wordt traag gestart (1ste km in 4:43) en dat was net wat ik wou proberen. Ik zie na de start Frederick de Backer en Peter de Clerck naast me lopen. Toen ik vorig jaar hier derde was (in november dan wel), waren zij respectievelijk 1 en 2. Frederick is té snel, dus daar moest ik niet naar kijken. Maar voor de rest was het plan eenvoudig: Peter proberen volgen. Toen de kopgroep wat begon te verbrokkelen (5, 8 en 13 km startte samen), versnelde ik om mij wat meer vooraan in het groepje te plaatsen. Peter liep ook achteraan, maar zat direct in mijn spoor. Vanaf dan heb ik mijn tempo volledig op hem afgestemd. Frederick liep al een eindje voor ons uit, maar omdat hij ziek was en op reserve liep, bleef het gat beperkt. Ik nestelde mij in Peter’s kielzog en na de splitsing voor de 5 km-lopers liepen we met twee samen. Toen Peter vroeg om over te nemen heb ik dat uit beleefdheid gedaan, maar ik zat eigenlijk een beetje à block en 2 versnellingen later moest ik hem langzam laten gaan. Een lichte zijsteek maakte mij duidelijk dat het net iets te hard ging. Weer derde dus, wat natuurlijk leuk is, maar wel 7 sec trager dan vorig jaar (= even snel als vorig jaar). 4,77 km in 18:14 of 3:49 gemiddeld. Géén spectaculaire tijd maar wel op het niveau waar ik thuishoor en dat was alweer een tijdje geleden. De traagste km ging in 3:54 en daar ben ik wel tevreden mee, geen dip zoals deze zomer. Daar hou ik een goed gevoel aan over en ik ga er van uit dat ik de komende maanden met wat meer korte wedstrijden nog wel iets sneller kan worden. Daar gaan we voor!

Voor de rest proficiat aan overbuur Michel, die op de 8 km een mooie 2de plaats behaalde. Aangevuld met een andere overbuur Rudi, was onze straat goed vertegenwoordigd op deze wedstrijd en met een 2de en 3de plaats deden we dat niet slecht!

12:08 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

podium! geweldig toch: terug het schavotje op!
Ongeacht de tijd, want die is afhankelijk van tal van factoren (weer, startplaats, ...).

Gepost door: geert | 28-09-09

the tomato season Nu presteren op het niveau waarop je thuis hoort, is inderdaad een mooie opsteker aan het begin van je favoriete (wedstrijd)seizoen.
Btw, 18 oktober gaat normaal gezien lukken, dus zullen er best nog wel een paar seconden per km afmoeten ... or the tomatoes will be yours
LoL

Gepost door: Hank | 28-09-09

Thx voor de lovende woorden. CU zondag in ons eigenste Sint-Pauwems.

Gepost door: buurman | 29-09-09

Z-V Crit. Leuk om hier weer een verslagske van deze wedstrijd terug te vinden. Ik had graag de strijd aangegaan, maar er was een dubbele boeking in de agenda en een hondenwedstrijd gaat voor. Het criterium laat ik trouwens toch links liggen, en ik zie elke keer dat ik kan meedoen welm wat me die dag best past. Proficiat met de prestaties, ook van je buurman ;-), en tot één dezer...

Gepost door: Gunther De Cock | 29-09-09

Proficiat Dat is dus een sportieve straat daar.

Gepost door: Marc | 29-09-09

Proficiat!! Prima gelopen!!

Gepost door: Wendy | 04-10-09

De commentaren zijn gesloten.