29-06-09

KWB Sinaai

Gisteren voor het eerst een KWB jogging gelopen. Ik wist dus totaal niet wat te verwachten qua parcours, organisatie of bezetting. Maar alles viel in ieder geval mee. Parcours was een mengeling van asfalt, voetpaden en onverharde wegel. Vond ik zeker wel goed, alhoewel die onverharde stroken je wel uit je tempo halen. De organisatie was best ok en de bezetting viel ook nog mee. Indien ik in topform ben kan ik hier misschien wel top 3 lopen. Op de eerste loper na hield ik de andere voor mij steeds in het zicht.

Om 14u45 startte de lopers voor de 5 km. Ik draai na een aanloopstrook als 4de de eerste wegel in. Het aanvangsttempo lag weer rond de 3:30, dus binnen hetgeen ik kan hebben. 1ste kilometer in 3:33 en een meter of 5 tussen de twee eersten en de derde, nog eens 5 meter tussen hem en mij. Achter mij volgt niet direct iemand. Na 1500 m loop ik terug in op de derde en laat hem ook achter. Het verschil met de eerste 2 blijft een tijdje status quo. 2de kilometer 3:49. Stilaan komt er wat volk uit de achtergrond terug. 2 lopers komen voorbij, die ik allebei zachtjes moet laten gaan. Ik loop op mijn limiet in het warme weer en kan er dus niets tegen inbrengen. Na 3 km (3de km in 3:57) “temporiseer” ik zelfs even met een tragere kilometer als gevolg (4:03). Na 4 km zet ik dan nog eens een tandje bij om terug wat goed te maken op de 4de, dat lukt (3:54), maar met de finish in zicht versnelt die ook en blijven de posities ongewijzigd.

Resultaat 5de plaats in 19:12. Gezien het weinige trainen en de daaraan verbonden form ben ik tevreden met hoe ik liep, de plaats en tijd zouden later op het jaar toch wat beter moeten kunnen. Met een half minuutje beter blijf ik zeker derde en dat had toch gekunnen. Soit, deze wedstrijdjes dienden enkel als snelheid/weerstandstraining en hebben hun doel zeker niet gemist. Nu is het een maandje zonder wedstrijden.

12:17 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

mooi Wist niet dat er opnieuw al een wedstrijdje op de planning stond. Zonder specifieke training, heb je idd wel een mooie wedstrijd gelopen. Als je op die korte afstand kan blijven verder trainen, zul je ons dit jaar nog heel mooie dingen kunnen laten zien.

Gepost door: Hank | 29-06-09

Knap Ook goed voor het moraal als je voorin kan finishen.

Gepost door: Marc | 29-06-09

straf! misschien nog een voordeel dat je niet specifiek hebt voorbereid, wie weet?
Enneuh ... de KWB, is da gene wielrennersbond?? ;-)

Gepost door: geert | 30-06-09

De commentaren zijn gesloten.