29-04-09

Conclusies

Er is weer heel wat water naar de zee gevloeid sinds zondag. Je analyseert alles een keer of 100 en uiteindelijk trek je jouw conclusies. In het verleden was dat steeds makkelijk. Een (dik) PR is makkelijk. Deze keer heeft het wat langer geduurd ;-). In het begin had ik de nijging om het falen toe te wijzen aan mijn mentale zwakte. In elke marathon waar je voluit gaat heb je wel wat last met de gellekes. Had ik nu echt niet kunnen doorlopen? Mocht ik wat sterker in de kop geweest zijn... Het slechte gevoel van tijdens de M is zo snel vergeten. Was ik echt wel slecht in mijn maag...

Vandaag (ook gisteren al hoor) ben ik ervan overtuigd dat er wel degelijk een probleem was. Bevoorrading 15 km heb ik nog met veel tegenzin genomen, die van 22,5 heb ik overgeslagen. Boeren (waarbij water terug naar boven kwam) werd braken. Op een gegeven moment (als ik al op wandelen/joggen overgestapt was) vloog er een kwak water tijdens het lopen gewoon uit langs boven. Dus... is er wel degelijk iets niet zoals het zou moeten. Had ik nog verder kunnen lopen? Misschien effekes. Had ik nog verder moeten lopen?

Nee.

Oorzaak? Ik veronderstel gewoon dat het net iets te hard ging, ik iets moest forceren (zo voelde het ook) waardoor mijn maag z'n werk niet meer naar behoren deed. That's all. Ik had gezegd VOL voor de 3u te gaan en heb dan ook totaal geen problemen meer met hoe het afgelopen is. Gespeeld en verloren. Volgende keer beter. 1 voordeel: voor het eerst weet ik dat de lat volgende keer maar even hoog zal liggen dan in Antwerpen. Vroeger werd de lat telkens hoger en hoger gelegd, maar nu zijn we aan de top aangekomen. De lat ligt op 2u59. Niet meer of niet minder.

Het was ook de bedoeling van Antwerpen te leren kennen (de M althans) en dat is natuurlijk wel gelukt. Sommige stukken heb ik zelfs héél goed kunnen bekijken ;-). Hier is de conclusie heel simpel. Ik sluit mij vol aan bij de reacties van verschillende mensen: Antwerpen is geen aantrekkelijke en zeker geen snelle marathon. Ondanks alle goeie wil van de organisatie loopt op verschillende punten nog serieus mis. Geen mooi parcours, op sommige plaatsen slecht beloopbaar, weinig sfeer... Ik zal in de toekomst waarschijnlijk terug naar Eindhoven gaan. Ook - en dat staat daar los van - omdat het in het najaar valt.

PS: De eerste (kleine) loopplannetjes zijn al terug gemaakt. Eerst terug 100 % soepel geraken en dan ...

PS2: Ben (op zoek naar extra motivatie) terug begonnen in het boek "Meneer Duatlon" over Benny Vansteelant. Na de eerste lezing was ik bijna verleid om te beginnen met winterduatlon. Maar het feit dat je dan ook fietstrainingen moet doen op de weg heeft mij (toen) tegengehouden. Niet dat ik dit nu terug overweeg, maar als je het boek leest krijg je zo'n bewondering voor die man en springt er toch steeds een vonk van zijn passie en gedrevenheid over naar de lezer. 't Is die vonk die ik zoek. Ze zit er in, maar ik weet de exacte pagina niet meer ;-).

12:21 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

voeding tja, waar ligt het dikwijls aan? e was goed voorbereid, zonder twijfel. Maar als je te diep gaat is er niet genoeg bloed meer voorhanden om je spijsvertering te regelen, en je mag kent dan maar één oplossing. Welke dat is hoef ik je sinds afgelopen weekend niet meer uit te leggen ;-)
In theorie kan je dan nog isotone dranken drinken, maar het probleem is dat 'isotoon' slechts een verkoopargument is en g
GEEN ENKEL in de handel verkrijgbaar goedje is sit voor de volle 100% ...
Maar ... je laat de moed niet zakken, en meer nog dan bloedin je maag heb je dat nodig omvan je volgende evenement een succes te maken!

Gepost door: geert | 29-04-09

je bekijkt het volgens mij op een heel goeie manier!
dus jij zou antwerpen ook niet aanraden als marathon debuut?
of juist wel?

Gepost door: Jess | 29-04-09

Kan het ook zijn dat er een virusje roet in het eten heeft gegooid? Ik zeg maar iets hé,ik denk dat ik volgend jaar naar Utrecht trek, Antwerpen spreekt mij ook niet echt aan!

Gepost door: Wendy | 29-04-09

De commentaren zijn gesloten.