14-04-09

From Hell

Als je wil weten wat pijn is, try this aan het eind van je marathonvoorbereiding: 45 min 5:21 / 60 min 4:21 / 20 min 4:09 / 30 min 5:26. Man, man, man, die 20 minuten HMtempo doen geen deugd. Die heb ik dan ook 2x onderbroken voor 100 m wandelen. NIET te doen! Niet alleen is dit een fysiek zware training, maar ook mentaal. Een vol uur Mtempo (in trainingsconfiguratie - met drankgordel, trainingsschoenen, etc) wetende dat je daarna 20 min alles moet geven (zo voelt HMtemp alleszins aan na die eerste 1u45 én de voorafgaande 8 weken van zware trainingen). Niet simpel in het koppeke. Tijdens de M zelf is het heel wat simpeler: Do or DIE! Niets meer, niets minder.

Gisteren was ik eigenlijk van plan om te rusten. De dag na de trainingen voel ik mij altijd super en zou je denken dat er van vermoeidheid geen sprake is (toch niet zoals de voorbije jaren tijdens de Mvoorbereiding), maar als ik snellere tempo's moet lopen, voel ik toch dat het tijd is voor een beetje rust. 's Middags op Paasbezoek, 's avonds nog wat snoeiwerk in de voortuin, lekker in het zonnetje. Wat zweten, wat stof en takjes... je moet dan toch onder de douche... duuuus... schoentjes aan voor 45 min loslopen, zeg maar "los"lopen. gemiddeld tempo 4:53 zonder het minste probleem. Geen stijve spieren, geen zware vermoeidheid. Lekker gevoel.

Deze week is het de eerste afbouwweek. Wat wil zeggen dat er dit weekend geen dl meer is, maar voor de rest wel nog een intervaltraining woensdag en tempoloop vrijdag (of zaterdag als ik ze verschuif). Volume naar beneden, tempo wat naar boven... Vanaf volgende week is het dan serieus afbouwen. Enkel nog een paar keer loslopen om de boel soepel te houden. En aftellen!

12:25 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

pfffff serieuze training ... ne mens zou van minder paaseieren beginnen fretten ...

Gepost door: geert | 14-04-09

Dat is afzien geblazen...maar het zal lonen...succes.

Gepost door: natalie | 14-04-09

Aftellen!! Ik tel met jou mee af! Je hebt een zware training in de benen, die zal je de 26ste zeker helpen naar een toptijd!

Gepost door: Wendy | 14-04-09

je hebt het toch maar goed gedaan hé!! sterk!!

Gepost door: Jess | 14-04-09

Highway to Hell You've been to Hell and back blijkbaar. Dus daar moet ge op 25 april in ieder al niet meer zijn hé. Straight to heaven dan maar. Maar of het daar even plezant is? ;-) Goed gedaan jong. Geniet van uw tapering.

Gepost door: Hank | 14-04-09

straffe toebak Jij gaat er stevig tegenaan zeg Wim! Daar in Antwerpen zal het stuiven als jij voorbij zoeft!!

Gepost door: Patrick | 17-04-09

De commentaren zijn gesloten.