06-04-09

Zware kost

Gisteren onder een stralende hemel mijn langste duurloop van de Antwerpencampagne afgewerkt. 60 min dl, 60 min 4:23, 2x5 min 4:19 en dan nog 50 min dl. Totaal 3u01 en net geen 37 km. Ongeveer 1,5 km meer dan vorig jaar in 3u. Alles vrij goed verlopen alhoewel de tempo's niet waren wat ik verwachtte. Hadden 5 sec/km sneller gemogen... Heb er echter voor gekozen niet te proberen forceren, maar "relaxed" te blijven lopen, ook om de rug niet te forceren. Na 2u30 werd het wel serieus zwaar. Squeezy en water drinken goed verlopen, nadien goed hersteld. Dat was alleszins beter dan bij de vorige dertiger. Ik ga alleszins op Squeezy lopen in Antwerpen, om het volume aan mee te nemen gellekes te reduceren :-D. Er is in Antwerpen toch bevoorrading met flesjes water, da's dan nog supergemakkelijk. Ik twijfel nog tussen elke 10 km een gelleke of elke 5 zoals vorige keer (waar het toch precies een beetje veel van het goede was...).

De voorbije week was eigenlijk een kakweek, weinig motivatie, nog minder goesting en een paar tegenvallende trainingen. Maar ik veronderstel dat het trainingseffect niet beïnvloed wordt door het enthousiasme waarmee je de training doet... Vrijdag toch nog een goeie intervaltraining 5x2000 m. 18,6 km in totaal. Tempo's van de versnellingen 4:12/4:05/4:02/4:07/4:00, afhankelijk van de wind.

Nu deze week nog goed doortrainen, het weer zal wel wat tegenzitten, en dan zondag er nog een laatste keer zwaar tegenaan. Daarna begint het taperen al... Het aftellen kan ver beginnen.

12:06 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

opgepast met lange trainingen goed afbouwen laat je lichaam maar op zijn goesting wachten, je bent er duidelijk klaar voor!
teveel kan teveel zijn, beter een uitgerust lichaam dan.... even terug de snelheid aanpakken, dit heb ge meer nodig in de marathon, het kpmt er hier op neer dat de pezen en de spieren goed uitgerekt zijn!!
groetjes
william

Gepost door: william | 09-04-09

De commentaren zijn gesloten.