06-04-09

Slik

Verdikke. Ik hield voor Rotterdam de vingers speciaal gekruisd voor 2 man, Vincent en Jan, die allebei een gooi gingen doen naar een -3u tijd op de marathon. Beiden slaagden net niet in hun opzet. Da's even slikken voor mij, want als zij met een halve marathontijd van respectievelijk 1u21 en 1u20 niet slagen, wat moet ik met mijn 1u26 dan gaan doen. Gelukkig weet ik uit het verleden dat ik in verhouding met mijn korte afstanden op de marathon goed presteer. Misschien verteer ik die 42 km beter? Alles zal meemoeten zitten als ik de pacers van 3u tot aan de finish wil kunnen volgen. Maar met een verbetering naar respectievelijk 3u05 en 3u04 hebben bovenvermelde heren een prestatie neergezet om "U" tegen te zeggen. Ik zou geneigd zijn om er voor te tekenen...

maar ga toch nog een week of 3 wachten. Dan zal ik pas weten of ik had moeten tekenen :-D. Ik hoop van niet. 't Zal héél zwaar worden...

13:53 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ze hebben inderdaad een schitterende tijd neergezet. Maar vergelijkingen maken moet je niet doen...succes.

Gepost door: natalie | 06-04-09

Go go go Yves!! Wij zullen voor jou duimen dat het jou wel lukt!

Gepost door: Wendy | 06-04-09

niet bang zijn! Wim, er verscheidene manieren om een marathon voor te bereiden en te lopen, fysisch kan een mens veel, maar er zijn nu regels die je echt in acht moet nemen.
Zo zijn er absoluut tijden nodig om < 3 uur te lopen, die zitten er bij u net in. MAAR! De vorm van uw marathondag, uw ingesteldheid en er in geloven horen er eveneens bij, wat u wint bij de start verlies je dik en dubbel op het einde, dus start voorzichtig, waarschijnlijk bent je heel goed getraind, je moet rekening houden dat eten en drinken de belangrijkste fase is bij het slagen van je doel, trekt aub niet te veel aan van zware hemden of truitjes dat geeft een gevoel van verstikking, dus een singletje is voldoende.
Soms Wim sta ik versteld hoeveel mensen moeten inleveren op hun marathon, deze week las ik nog dat iemand meer dan twintig minuten op zijn tweede halve prijs gaf, onvoorstelbaar voor mij, het maakt niet uit welke tijd je ambitie is, dus oppassen in het begin en je komt lachend aan. Waar ik mij ook aan hou is mijn laatste week voeding, Bv; acht dagen splits ik in twee
a) je stopt met alle soorten koolhydraten en je schakelt over naar eiwitten, vis, rood vlees, veel groenten en de trainingen zijn korter maar intensiever, op die moment ga je opeens merken dat je lichaam protesteert nu je lichaam gezuiverd is van suikers en koolhydraten stopt je met eiwitten.
b) Van af dan begin je alles te eten wat betreffende koolhydraten je lichaam vult zich volop met koolhydraten suikers, die hebt u straks nodig wanneer je op het einde van je marathon bent gekomen (daarom die rustig start) je hebt eten genoeg ingenomen voor de eerste 25 km,
c) Wanneer het warm is, neem veel sponzen aan dat brengt u lichaamstemperaturen naar beneden, die zij in elke marathon aan het oplopen ± 38 >>39 en zelfs 40° wat heel normaal is, maar je bloed gaat minder goed circuleren, dus afkoelen!!!!!
d) Ik zelf neem altijd een douche en loop s’morgens voor het vertrek van mijn marathon loop ik twee km, uw spieren zijn al lichtjes gerekt en je lichaamsbloed gaat beter circuleren.
e) Belangrijk is veel vaseline aan je voeten te smeren dat loopt merkelijk beter,

Zelf was ik geen snelle loper maar op deze punten heb ik steeds aandacht aan geschonken.
Mijn tijden; (dus zeker niet de beste voor het slagen onder de drie uur te gaan)
10 km 38
Halve, 1.22 < 1.23 tot 1.25
Marathon; 2.54. 44, 2.57, 2.58, 2.59 uur

Dus Wim je zit in de buurt van deze tijden, ik wens je van harte het behaalde resultaat onder de drie is ongemeen een leuke ervaring MAAR nogmaals voor mij is elke marathon is perfect wanneer elke vijf km tussenstanden egaal zijn, dus vier of drie uur het maakt niets uit voor mij, zolang je maar aan goede die tussentijden houdt.

Groetjes en heel veel succes WIM.

William Goossens

Gepost door: william | 07-04-09

De commentaren zijn gesloten.