08-03-09

Tot mijn eigen verbazing…

Zaterdag in Axel. 14:00. De geneutraliseerde start van de halve matathon wordt gegeven achter een wagen. We volgen eerst anderhalve kilometer tegen een slakkegangetje voor de eigenlijke start gegeven wordt. Dit om exact aan 21,1 km te komen, wat goed werkte, want ik kwam, waarschijnlijk dankzij scherp aansnijden van de bochten, op precies 21 km. Bij de start vertrok een groepje van een man of 15. Ik repte mij om toch nog als laatste loper bij die groep aan te sluiten. Achter mij komt nog één loper terug, maar daarna valt direct een groot gat. Ik nestel mij vanachter in het groepje, maar niet voor lang. De eerste kilometer in 3:47 en ze lijken mij niet van plan dit direct te laten zakken. Dat is mij toch wat te snel en dus laat ik ze langzaam weglopen. 5 kilometer in 3:59 gemiddeld, 10 kilometer in 4:01. Dan wordt het moeilijker omdat we vanaf kilometer 12 een aantal kilometer tegenwind voorgeschoteld krijgen. En in de polder voel je die! Ik loop op gevoel zo hard mogelijk zonder mezelf op te blazen en dat blijkt nog serieus hard te gaan. Stilaan nader ik terug op de lopers die ik eerder liep gaan. Een enkeling, twee duo’s en nog een enkeling. Dat motiveert natuurlijk wel, maar op de eerste tegenwindstrook na, moest ik alle kilometers solo tegen de wind opboksen. Een inzinking blijft echter uit. Mijn traagste kilometer is 4:15, ‘uitblazen’ in het kielzog van een andere loper maar dus nog steeds sneller als het tempo dat ik op de M zou willen lopen. Vanaf kilometer 17 wordt het heel zwaar. Gelukkig zijn de zwaarste windstroken dan achter de rug. Ik blijf geven tot de finish en kom als 11de aan na 1:25:55. Sterke prestatie van mezelf. Ik had dit gezien de trainingsperiode waar ik inzit en de wind niet verwacht. Da’s natuurlijk het mooiste, dat je af en toe zelfs jezelf kan verbazen. Deze tijd, in deze omstandigheden, geeft alleszins mooie vooruitzichten voor Antwerpen. Maar eerst leven we toe naar de 25 km van Hulst. Het doel daar is nu gesteld: 25 km lopen in 4:05/km dus…

20:09 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat hoor...knappe tijd in niet ideale omstandigheden. Mooi zo.

Gepost door: natalie | 08-03-09

onverwacht? misschien wel voor jezelf, maar niet voor je trouwe lezers!
Dikke proficiat!!

Gepost door: geert | 09-03-09

Proficiat Knappe prestatie Wim, dat dit kon in alles behalve ideale omstandigheden laat het beste verhopen om op de marathon onder die 3 uurgrens te duiken.

Gepost door: Marc | 09-03-09

KNAP!! Heel knap gelopen, leuk dat je in een betere vorm verkeerd dan je zelf denkt!

Gepost door: Wendy | 09-03-09

Kijk dat is mooi. Het lopen van wedstrijden is soms zo onvoorspelbaar en dat maakt het juist zo mooi. En last but not least: het geeft in dit geval een motivatieboost voor de komende marathon!

Gepost door: Patrick | 09-03-09

Knap gedaan makker. De mentale boost zal er nu wel meer dan ooit gekomen zijn en die kan er de drive houden zodat al de noeste trainingsarbeid zal bekroond worden in Antwerpen met een toptijd. Keep up the spirit and the good work.

Gepost door: Hank | 09-03-09

super mooi!! proficiat!

Gepost door: Jess | 09-03-09

axel dju.. heb je niet gezien.. sterk gelopen.. en jep er stond veel wind.. zeker in de strook na de bevoorrading dacht ik dat er geen einde zou aan komen.. wij waren met 3 om af en toe van kop te wisselen.. maar amai.. zonder wind liep ik zeker ook nog sneller.. net als jij trouwens !!

Gepost door: Vince | 10-03-09

De commentaren zijn gesloten.