23-02-09

Over buik- en andere loopjes

Na de buikperikelen van begin vorige week toch nog een vrij goed vervolg aan de week gebreid. Alleszins weinig last meer ondervonden van dat buikgriepje. Donderdag een kortere tempotraining (omdat ik niet veel tijd had) en vrijdag een serieuze interval 10x400m met 200m rust. Gemiddeld aan 3:42/km, maar gezien de wind (mee/tegen) varieerden de tempo’s nogal tussen 3:33 en 3:51. Wel diep geweest, mijn beeld begon een beetje flou te worden, misschien nog wat flauw van de ziekte. Zaterdag is het er dan niet van gekomen en zondag een duurloop van 1,5 uur. 30 min dl, 40 min marathontempo, 20 min dl. Met de wind op kop haalde ik het marathontempo nog niet, maar lag het tempo zo rond de 4:30/4:35. Ook niet slecht voor ne zondagmiddag, zeker als je weet dat ik net 5 uur behangpapier afgetrokken had en eigenlijk al doodmoe was voor ik vertrok. Door de looploze zaterdag in totaal “maar” 40 km, maar rekening houdend met het buikgriepje is dat nog goed herpakt. Toch 2 kwaliteitstrainingen goed afgewerkt. Het is momenteel superdruk, dus het zal weer puzzlen worden voor volgende weken, maar ik heb alleszins al goesting in de HM van 07/03. Houden zo!

12:05 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-02-09

Wringen

Met wat moeite heb ik er gisteren toch nog een training tussen geperst gekregen. "Maar" 7,5 km, maar dan wel in een iets hoger tempo. Goed voor 35 minuten fun. Ik hoop zo na het weekend toch nog tegen de 50 km gelopen te hebben deze week. Niet echt desastreus dus. En vanaf volgende week dan ongestoord tot eind april... Ik hoop het, maar ik vrees ervoor :-D. Gelukkig is een loper zeer flexibel!

13:25 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-02-09

Sh*t!!!

Maandag begon mijn echte marathonschema, maar de enige training die ik deze week al gedaan heb is een "buikloop". Het buikgriepvirusje is ook bij mij langs geweest. Zonder al te veel permanente schade, hoop ik. Soit, het is al weer achter de rug en ik ben weer gefocust op de trainingen die voor me liggen. Zwaar schema, maar je weet wel: No pain, no gain. Vanavond even niet, maar vanaf vrijdag smijt ik me volledig zodat het weekend nog één en ander kan goedmaken.

Vorig weekend was ook best geslaagd. Toen ik zaterdagmiddag terug thuiskwam en de zon zo lekker scheen, heb ik zonder aarzelen de schoenen aangetrokken. De duurtraining die voor zondag voorzien was heb ik dan zaterdag al gedaan. 2 u genieten in het zonnetje, zonder al te veel op het tempo te letten, "op gevoel" zoals dat dan heet. Ipv de gebruikelijke 5:20/km liep ik steeds rond de 5:00. Zonder problemen, rustig, zonder moeite. En ja, ik heb genoten van die 2u. Onderweg de reden gezocht waarom nu wel en vorige keren geen goesting in het langere werk. Conclusies? 1. Zonnetje 2. Een mooi tempo ipv een slakkegangetje. Ik weet wel dat je een dl rustig moet doen, maar blijkbaar ligt een tempo van 5:20 mij niet en is iets sneller ook leuker. Volgens mijn lactaattesten van vorig jaar, zit ik dan nog steeds onder de 2 mmol grens. Dus geen enkel probleem. Ik liep wel zonder HSmeter, dus die controle heb ik niet. In het vervolg toch terug "op gevoel" een tempo zoeken. Je kan ook "te" wiskundig bezig zijn, natuurlijk.

12:14 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-02-09

The real stuff

Gisterenavond de eerste buitentraining van de week én de eerste regen van het jaar. Alé, tijdens het lopen dan toch. De hele tijd door was het zo een miezerdrupje, wat eigenlijk gewoon aangenamer is dan in het droog lopen. Enkel de laatste anderhalve kilometer verdapperde de regen en was het net iets teveel van het goede. Geen erg, want ik was ver thuis. 20 min extensief, 30 min (marathon)tempo en dan terug 20 min extensief. Op de 3 min surplus na alles gedaan zoals voorzien. 't Is te zeggen... Begonnen met 20 min tegen 5:11 (HS ± 130) en geëindigd met 23 min tegen 5:06 (HS 140-145). Daartussen 30 min tempo gelopen in het Gelaag en op de finse piste van Stekene. Vooral de HS als richtlijn genomen, want het was zo vettig en zwaar dat hoge snelheid niet haalbaar was, zeker in het bos niet. Het werd gemiddeld 4:31/min en dat met een HS van ± 155 - max 161). 's Avonds best vermoeid en deze morgen wat sijve spiertjes die ik anders nooit voel. Dit van het corrigeren doordat je wat wegzakt of al eens uitschuift op het onverharde. Mooie training, zware omdergrond.

12:23 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-02-09

Crosstraining

Wegens de gezonheidsperikelen gisteren 45 min op de crosstrainer. HS hing al snel tussen de 120 en 130 en de laatste 5 min op een iets hogere weerstand 140. Mooie cardiotraining dus. Ook training voor de rug en armen, dat werd ik wel gewaar. Wel beetje eentonig :-) maar eigenlijk wel een goed alternatief zo nu en dan als het sch**tweer is. En ik denk dat we daar de rest van de week nog ons deel van gaan krijgen.

12:04 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-02-09

Pas de chance

Ik had een paar aanmoedigingen gekregen voor zondag... Jammer genoeg was de wedstrijd zaterdag. Zondag zou misschien nog gegaan zijn, maar zaterdag liet de gezondheid het niet toe om te lopen. Vrijdagavond merkt ik al dat het niet goed zat. Kortademig bij de (korte) versnellingen. Zaterdagochtend zelfs nog slechter. 2x diep ademhalen (wat heet diep? maar de helft van anders) en ik moest telkens hoesten. De ganse dag lopen hoesten en kuchen. Eerst dacht ik nog van dan een gewone rustige training te doen, maar het verslechterde alleen nog. Het verdict was onvermijdelijk: niet lopen. Ook zondag ben ik thuisgebleven. Het ging dan wel wat beter, maar wou toch nog die ene dag extra rusten. Deze wedstrijdweek is dus uiteindelijk een serieuse rustweek geworden. Niets aan te doen, de wedstrijdteller blijft nog even op 0 staan.

Voordeel is dat de loopgoesting ondertussen volledig terug is. Daarnaast blijf ik aan mijn gewicht werken en zondagochtend stond de weegschaal voor het eerst terug op 68 (.9 weliswaar). Goed bezig dus. Het zal nu wel (nog) moeilijker worden om nog te zakken, maar we doen ons best om gezond te blijven eten.

12:11 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-02-09

Little by little

Woensdag een verkorte training. Ipv 30/20 werd het 20 min dl en 18 min marathontempo. Dat past juist in 1 rondje, vandaar. Gisteren de facultatieve 5de training gelaten voor wat ze was. Vandaag waarschijnlijk eventjes rustig gaan loslopen en zoals het er nu uitziet zaterdag 15 km vlammen. Alleen moet ik hopen dat de aanhoudende keelproblemen geen roet in het eten gooien. Vitamines slikken en vingers kruisen.

Lux Interior is niet meer. De legendarische zanger van de al even legendarische groep The Cramps is op 62-jarige leeftijd overleden. Ik heb ze 1x live gezien op graspop lang lang geleden, net voor de Ramones nota bene. Ik had Iggy al een paar keer gezien en dacht dat dat het strafste was wat je qua energieke podiumact kon krijgen. Ik was mis. The Cramps blew my mind away. Ik ben dan ook trouw cd na cd blijven kopen. Maar door omstandigheden niet naar de Lokerse feesten geweest toen ze daar een jaar of 2/3 geleden optraden. Nu spijt. Ik zal ze nooit meer zien, maar wel nog dikwijls horen. Al is het maar ergens achter in mijn weggeblazen brein...

Life is short
Filled with stuff
Don't know what for
I ain't had enough


12:25 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-02-09

Oasis

I get up when I'm down
I can't swim but my soul won't drown
I do believe I got flare
I got speed and I walk on air


Het lijkt wel speciaal voor mij geschreven.

12:00 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-02-09

The sky is getting brighter all the time

Donkere wolken verdwijnen langzaam... Het is niet zo dat ik opkijk tegen de marathon zelf, in tegendeel, het zijn de lange trainingen die ik (even?) niet zie zitten. Geert had het bij het rechte eind dat die 3u steeds luider roept en die lokroep houdt me wel een tijdje in beweging. Ik zou eens een periode (1 jaar) geen marathon mogen plannen om goed te zijn. Lopen even een trapje lager zetten op de prioriteitenlijst. Maar da's niet zo evident, je hebt gedurende een paar jaar het één en het ander opgebouwd dat je niet wil verliezen. Zeker als ik ooit -3u wil lopen.

De training van gisteren geschrapt. Ik had er nochthans fysiek zin in. Om het tij volledig te doen keren heb ik pannekoekjes gebakken (en gegeten, wat dacht je). 's Avonds (de Here Jesus vergeve me) zelfs een flesje rode wijn open gedaan en half leeg gedronken (of half vol gelaten, wat je wil). De eerste alcohol van 2009 en het is mij eigenlijk niet echt goed bekomen ;-). Maar het heeft zijn doel niet gemist... Ik voel mij schuldig genoeg om er een straftraining aan te weiden :-D. Vandaag nog niet, want dat was als rustdag gepland. Maar woensdag misschien...

Deze rust doet me zelfs wat zin krijgen in zaterdag. Maar als het (zoals ze momenteel voorspellen) hard waait, sneeuwt en -8°C aanvoelt gaan ze mij toch niet zien in NL. Zo'n mietje ben ik dan wel :-D.

Als je zo kan afsluiten met een grappige noot zal het wel terug beter gaan zeker?

12:30 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-02-09

Down

Eerst het weekverslag. 58 km 5 trainingen: 3x duurloop, 1x loslopen en 1x lange intervals. De intervals verliepen mooi: 3x 10 min aan 4:02 gemiddeld. Zonder problemen. Maar zondag ben ik tegen de muur gegaan. Gepland was een duurloop van 1u40 met de middelste 40 minuten aan marathontempo (of iets dat daar stilaan naartoe gaat). Het weer zat niet mee (koude wind). En ik had er op voorhand al compleet geen zin in... De training aangepast, tempostuk achterwege gelaten, uiteindelijk wel de geplande 1u40 gerond.

Maar nadien een mentale kater aan overgehouden. Ik heb een hele training (en 1u40 IS lang) getobd over het waarom van het lopen, van de marathon van Antwerpen, ... Ik heb er echt geen zin meer in. Geen zin meer om een schema te hebben dat me steeds buitenjaagd en vooral dan voor de langere trainingen. Het zit volledig in mijn hoofd, want fysiek was ik nooit beter. Ik twijfel bij Antwerpen. Liever geen voorjaarsmarathon, maar de halve afstanden als hoofddoel, met minder en minder lange trainingen. En pas in 2010 een nieuwe poging op de lange afstand?

Ik heb nog 2 weken om er uit te geraken. Dan bespreek ik met mijn coach het volgende schema. Maar of het eentje voor 21 of 42 kilometer zal zijn, kan ik nu nog niet zeggen... Time will tell... I hope ;-)

13:25 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |