22-12-08

Luxeprobleem

Gisteren zoals voorzien naar Stekene om aldaar 12 km te lopen in minder dan 48 minuten. Gewoon "rustig" starten, tempo net onder 4 min/km en dit 12 km lang. Klinkt simpel, niet?
Voor de start zie ik oa. Eric samen met Marc Papanikitas aan de start staan, maar aangezien ik mij een paar rijen naar achter gezet heb, om niet te hard van stapel te lopen, had ik niet de kans om hen even goeiendag te zeggen (maybe next time). Eric zal de uiteindelijke winnaar worden. Chapeau. Out of my league.
Volgens plan rustig gestart met een eerste km in 3:52 en de tweede in 4 rond. Eigenlijk nooit echt lang met iemand samen gelopen. Steeds hoppen van de ene loper naar de andere. Even temporiseren (zeker in de stukken tegenwind) en als het tempo boven de 4/min komt, terug een beetje verdapperen. Geheel onverwacht word ik onderweg nog aangemoedigd door mijn neef. Mooi doseren blijft de boodschap. Enkel zo rond kilometer 7-8 gaat het wat moeilijker. Ik wordt gekruisd door een schicht van Eric, op de voet gevolgd door Marc. Wat een snelheid lopen die mannen... Bij het ingaan van de laatste 2 kilometer weet ik dat alles mag geven. Tot mijn eigen verbazing zie ik het tempo steeds stijgen tot 3:40! Er zit dus nog wat reserve in de tank. Heel soepel loop ik naar de finish, genietend van het vele volk dat langs de kant staat te supporteren. In de laatste rechte lijn hal ik in een gewoon sterk tempo nog een aantal lopers bij. Maar één van hen komt mij toch nog voorbijgespurt een hondertal meter voor de finish. Yeah right! Ik voel mij nog super een tracht hem te remonteren. Als ik aan zijn zij kom gaat bij alletwee de gas volledig open. Niet normaal! Hij moet mij uitenidelijk toch nog een lengte geven. Machtig gevoel. Tunnel vision :-D. Garmin zegt een top van 2:15?! Je kan niet echt afgaan op zo'n GPS-piek, maar ik weet 1 ding: zo snel had ik nog nooit gelopen. Fenomenaal, dat na 12 km. De form is goed, moet het nog gezegd? De eindtijd moet ik eigenlijk schuldig blijven, want door die eindsprint ben ik vergeten van mijn chrono stop te zetten ;-). Op Garmin kan ik natuurlijk zien wanneer de snelheid wegvalt en dat was na 46 min en 40 sec. Dik PR. Doel binnen!

Nu over de titel... Die 12 km tegen 15/u was een target voor 2009. Toeme toch, ik zal het maar als extra bij 2008 zetten. Al een doel minder in 2009 en we zijn er nog niet aan gestart... Luxeprobleem dus!

18:29 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Spannend verslagje!! Prachtig gelopen, en inderdaad je eerste target van 2009 is binnen (had ik het niet voorspeld?? ;-))!
Grt

Gepost door: Wendy | 22-12-08

Kerstloop Proficiat met weeral een doel dat je behaald hebt, je zit duidelijk in supervorm !!! Je tijd was 46:42, gemiddelde 15,42 !
En een leuke anekdote over The Ramones hoor !!!

Gepost door: Gunther De Cock | 22-12-08

16 km/u Ik zou zeggen op naar 2009 tegen 16 km/u

Dat machtig gevoel , dat geeft nen enorme boost ... leuk verslagje !

Gepost door: Erik | 22-12-08

mooie snelheid iets om voor mij,van te dromen,knappe prestatie,mooie tijd,sterk bezig!
prettige feestdagen en een gezond,sportief en blessurevrij 2009!!
grt
Patrick
http://www.bloggen.be/funrunner

Gepost door: Patrick | 23-12-08

Chapeau Knappe prestatie Wim.
Eigenlijk vind ik dat wel origineel, targets stellen voor 2009 en deze al in 2008 realiseren. Pas maar op of je moet je planning voor 2009 helemaal terug overdoen.
Bij deze tevens prettige kerstdagen gewenst;

Gepost door: Marc | 23-12-08

2009 Ik wens je een aangenaam, sportief en gezond 2009 toe!

Gepost door: Koen | 01-01-09

De commentaren zijn gesloten.