08-12-08

Winterloop Beveren

winterloopGisterenmiddag 10 mijl in Beveren. Het weer was goed. Nogal frisjes, maar dat was alles. Voor de rest droog en weinig wind. Leuke omstandigheden voor een wedstrijd. Gestart met een 60-70 lopers. Gedurende de 2 inlooprondes op de piste scheidde zich al een groep van een kleine 20 lopers af en ik ging achteraan met die groep mee. Alé, groep... De groep verbrokkelde ook al snel, maar achter mij gaapte al snel een serieus gat. Vorige jaren liep ik hier ook al, dus ik wist dat het parcours uit 4 rondes bestond: 1/2 straat en 1/2 finse piste (boomschors).Dus rustig starten was de boodschap. De eerste 2 (straat)kilometers gingen net iets onder de 4:00/km, de 2 schorskilometers net iets boven de 4:00. Na één ronde gemiddeld 4:02. Dat werd ook het plan: op gevoel tegen de limiet proberen blijven lopen, maar niet opblazen, het parcours leende zich daar te goed voor ;-). Ik haal nog 1 loper bij, maar voor de rest loop ik de meeste tijd alleen. Na de tweede ronde gem 4:05. De derde ronde lukte het niet meer om op de baan 15/u te lopen. De stukken cross waren beestig hard (incl beklimming) en daar liep ik toch steeds even in tegen het rood. De derde keer kreeg ik er zelfs zijsteek van. Even naar adem happen, temporiseren en een halve ronde verder ging het weer. Daar waar ik de achterkomers kon timen, zag ik dat mijn eerste achtervolger hierdoor niet dichter was gekomen, maar zijn achtervolgers hadden hem wel bijna te pakken. Op het einde van de derde ronde wordt ik nagezeten door een groepje van 4, die er een serieus tempo op na houden. Ik verwacht dat ze mij nog gaan inhalen, maar blijf gewoon mijn tempo lopen, zo goed al het gaat. Ze komen steeds dichter, zeker op het crossgedeelte. Ik haal nog 1 loper bij , maar op 1,5 km van het einde haalt de eerste van de achtervolgers mij bij. Ik volg nog even, maar langzaam moet ik toch een gaatje laten. Het treintje van drie passeert mij in de laatste kilometer. Voor de rest moet ik al ver terugkijken, dus mijn positie ligt vast. Ik finish in 1u07:46. 14de. Gemiddeld 4:10/km. Vorig jaar liep ik hier nog 1:09:32. Mooie vooruitgang dus. Tevreden met de gelopen wedstrijd keer ik terug naar huis, om daar nog wat na te genieten van mijn nazinderende kuiten :-D.

20:40 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

knap! toch een sterke tijd zulle! En als je elk jaar 2 minuten vooruitgaat haal je nog voor je pensioenleeftijd het wereldrecord!

Gepost door: geert | 09-12-08

Knap hé, weeral progressie gemaakt. Kan mij het zalige gevoel zo voorstellen. En dan thuis de voetjes op de bank en maar glunderen!!
Proficiat met de pr!!

Gepost door: Wendy | 09-12-08

Finse piste Tja, als ge ooit echt wilt scoren in de hometown van uw trainer en partner in crime, zult ge mss af en toe eens ne keer meer moeten komen trainen op de Beverse schors ;-)

Gepost door: Hank | 09-12-08

@Hank Zou die veel verschillen van de Stekense schors???

Gepost door: Wim | 10-12-08

Puik gedaan... ... hoor. Ik was er deze keer niet bij, had zaterdag gelopen, maar weet hoe zwaar het daar kan zijn !

Gepost door: Gunther De Cock | 11-12-08

De commentaren zijn gesloten.