29-09-08

2:03:59

Haile2:03:59… Daar wordt een loper even stil van… Een mooie uitspraak gelezen: Haile zien lopen is als Jimi Hendrix zien gitaar spelen, je mond valt open.

Zondag stond de laatste grote hindernis op het schema, de laatste lange duurloop. Vol goeie moed vertrokken, de mist begon net open te trekken. De bedoeling was van 45 min dl/1u Mtempo/20min 4:15/30 min dl. En niet onbelangrijk van elke 20 min een gelleke te nuttigen, doorgespoeld met 200-250 ml water.
En...
Met vlag en wimpel geslaagd! Gellekes gingen zonder problemen naar binnen, bleven niet op de maag liggen, energie met hopen wat resulteerde in mooie cijfers. 1u Mtempo werd 4:26 gemiddeld. Rustig vertrokken met een paar kilometers van 4:30, maar dan na 30 min wat versneld tot een zeer soepele tred van onder 4:20! 4:18-4:19 no problem at all. Op het laatste weer wat vertraagd om de 20 min 4:15 voor te bereiden. Weer een serieuze opsteker. 4:11/4:12/4:10/4:11/4:14. Zeer vlotjes, natuurlijk niet zonder wat moeite op het laatst. De afsluitende 30 min deed het deugd om wat te bekomen. Pas vanaf km 30 begonnen de beentjes moe te worden.

Wat een verschil met vorige week! Gelukkig heeft er niemand gereageerd op de twijfels die bij mij gerezen waren ivm het te lopen tmpo op de marathon. Sinds gisteren zie ik het toch weer zitten om er vol voor te gaan. Zo zie je maar weer dat té veel ook niet goed is. De combinatie van Squeezy en sportdrank bleef gewoon op mijn maag liggen. Gevolg: geen energie en vochtopname tijdens het lopen en achteraf zo mottig als een kriek. Ook de pijnlijke kuiten en rug zijn gewoon een gevolg van de uitputting. Goed dat ik dit nu door heb. Tijdens alle vorige marathons had ik op het laatst wel een tegensputterende maag, dus als ik dat deze keer kan vermijden... Des te beter.

Vanaf nu is het afbouwen, het tempo er nog wat inhouden, maar heel wat minder kilometers. De zware arbied zit er op, tijd om te oogsten nadert.

PS: Een mooi compliment van Marc op mijn vorig berichtje vind ik.

12:03 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

goed gedaan Ik heb gezien dat het dit jaar een jubileumeditie wordt, dus ge kunt niet anders dan uw beste beentje voorzetten. Goed gedaan makker. Geniet nu maar van uw twee taperweken. Er kan nu niets meer misgaan.

Gepost door: Hank | 29-09-08

De commentaren zijn gesloten.