28-08-08

Afwachten

Gisteren heel rustig 10 km gelopen. Geen noemenswaardige problemen. Soms voel ik wat , maar te weinig om precies te zeggen wat en waar. Afwachten en deze week kalmpjes verder doen. Volgende week weer vollenbak en zien waar het schip strand. Het heeft weinig zin naar de dokter te gaan als ik nog niet kan zeggen wat er scheelt, natuurlijk.

12:35 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-08-08

Update

2 dagen niet gelopen. Gesmeerd, geijst en gerust. Doordat ik de pijn niet echt kan localiseren op 1 punt maar het eerder over een algeheel gevoel in de knie gaat, was dat smeren en ijsen niet zo eenvoudig en werd de hele knie maar ineens behandeld. Is het nu beter? Tja, precies wel, maar is het helemaal weg? I dunno. Daarom vanavond terug rustig lopen en zien hoe het evolueerd. Hopelijk gaat het de goeie kant uit, want nu ik even niet liep en de HM en M toch een beetje in twijfel trok, besef ik des te meer dat ik er wel serieus zin in begin te krijgen. Twee PR's in iets meer dan één maand. Daar ga ik voor! Niets meer, niets minder.

12:15 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-08-08

Opletten geblazen!

Vorige week voor het eerst een training laten vallen. Een recuptrainingske vervangen door een volledige rustdag. Met wat verschuiven kon ik de rest van hte schema afwerken. Met het stretchen is trekken aan de buitenkant van mijn linkerknie verdwenen, maar het volgende overbelastingssein is er al en dit vraagt een meer voorzichtige benadering. Sinds enige dagen heb ik een zeurderige pijn onder de linkerknieschijf. Niet geheel onbekend, bij vorige Mvoorbereidingen heb ik dat ook al eens voorgehad. Ik voel het nauwelijks bij het gaan of het lopen, maar vooral bij trappen doen en draaibewegingen tijdens het stappen kan ik het soms voelen. Wat valt daar aan te doen? Rusten zeker??? Oorzaak? Aan de kilometers kan het niet liggen, want weken van 60-65 km zou ik moeten aankunnen. Blijft de intensiteit over. Er zitten heel wat intensievere trainingen in mijn schema (interval en tempo). En daar knelt volgens mij het schoentje. Dus: deze week interval vervangen door rustig duurlooptempo en de recuptraining laat ik nogmaals vallen. De duurloop van zondag zou dan moeten kunnen doorgaan zoals voorgeschreven. De week daarna ligt op zaterdag de HM en de week daarop is weer een rustweek. Op het eind van die week zal ik de balans moeten opmaken van hoe het lichamelijk gezien staat. Dan komen de twee zwaarste weken, waarna het afbouwen naar de M al begint. Hopelijk mist de rust, de flexium en het ijsen zijn doel niet... Afwachten.

12:05 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-08-08

Dag na dag...

Na het rustdagje op dinsdag was het gisteren weer tijd voor een pittige intervaltraining. 3 lange intervals aan 4:15. Geen probleem om dat tot een goed einde te brengen, maar ik werd na die rustdag wel hier en daar wat pijntjes gewaar (die weliswaar snel terug verdwenen). Daarom zal ik proberen om mij tussendoor (lees elke avond) grondig te stretchen om alle spieren en pezen en andere aanhechtingsweefsels wat te ontspannen. Door de intensievere trainingen hebben die de neiging om wat strak te komen staan. Dat ken ik ondertussen wel al... Voor de rest, je had het waarschijnlijk wel al in de mot, draait het koppeke steeds meer en meer in de richting van de marathon. En eerst en vooral ook nog de halve marathon in Evergem binnen 2,5 weken. Doel daar? Moeilijk nu al in te schatten, maar ik denk er toch aan om op veilig te spelen en voor 1:29:59 te gaan. Andere optie is een tijd na te streven die een indicatie is voor het tempo in Eindhoven, maar dan spreek ik over 1u27 ofzo. De kans op slagen is dan natuurlijk wel kleiner... Soit, binnen 2 weken zal ik mijn strijdplan wel opstellen. Zien wat mij het meeste “moral” zou geven voor 12 oktober.

12:40 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-08-08

Natjes (part 2)

Gisteren stond er dan weer het gebruikelijke zondags duurloopje op het programma. Het werd 30 min 5:15, 50 min 4:23 en tot slot 20 min 5:24. Goed voor 21 km waarvan 11,5 aan marathontempo. In de laatste kilometers 4:23 kreeg ik daar weer een koude douche (letterlijk) en kon ik verder als verzopen waterkieken. Gelukkig minderde het toch wat zodat ik de laatste 20 min het rustigere tempo kon lopen zonder onderkoeling. Maar 't was alleszins ferm kou, zo volledig doorweekt. Ik kan me momenteel wel nog niet voorstellen dat ik dat marathontempo 42,195 km moet volhouden, maar kom, dat gevoel hebben we wel al eerder gehad. We hebben nog tijd om wat te beteren en in marathonmodus loop je toch ook weer vlotter. Totaal voorbije week 66 km gelopen, netjes volgens schema.

Wat het PR lijstje betreft... Doordat de afstanden van wedstrijden zo slecht kloppen vind ik het moeilijk om een lijstje met PR's te posten. Je kan toch moeilijk een PR op 4,64 km in die lijst zetten. Gelukkig loop ik met een Garmin en weet ik precies hoe lang de wedstrijden zijn. Ik heb zo eens 38 min gelopen op een 10 km, maar die bleek nog geen 9 km te zijn!!! Alé, ik zal de tijd van mijn 4,64 km-wedstrijd omrekenen naar 4 km en daar een nieuwe tijd bij zetten. Die tijden dateren toch van de pré-Garminperiode en zijn in feite vrij zinloos. Ik zal nog wel eens een 5 km lopen die ook 5 km lang is zeker :-D.

12:21 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-08-08

5 km Kemzeke

Gisteren in Kemzeke uiteindelijk dus voor de 5 km gekozen. Het was broeierig warm, wat mijn voorkeur voor de korte afstand aleen maar versterkte. Ik zag op voorhand al dat er toch ook net wat serieuze lopers bij waren. Top 10 zou mijn doel zijn. En er werd inderdaad snel gestart. Na 500 m liepen er al 3 lopers van de kop weg. Ik bleef in het tweede groepje met een man of 5. Er was nog één van dit groepje die de sprong naar voor waagde, maar dat was te laat en ik verwachtte van hem nog terug te zien voor de eindmeet (wat later idd het geval was). Het overgebleven groepje van 4 werd even later een trio, waar ik gelukkig nog bij zat. De eerste km 3:32, de tweede 3:52. Maar dan besloot ik die twee te laten gaan omdat het nog te ver was en ik had bij deze temperatuur wat schrik om mezelf op te blazen. Maar als je dan alleen loopt is het risico groot dat het tempo wat zakt tot een "makkelijk aan te houden" tempo. De volgende kilometers draaiden allemaal rond de 4:05, wat net te traag is om goed te zijn. Wat later werd ik ingehaald door 2 lopers, ongeveer gelijktijdig haalde ik die ene loper nog in. Die 2 lopers volgen had moeten kunnen, maar ik deed het niet. Zijsteek deed mij gewoon het tempo houden. Zo eindigde ik 8ste. Het had best 6de kunnen zijn, maar ik kan er nog mee leven :-D. De tijd: 18:17 over 4,64 km. Tempo 3:57/km en dat is toch wel wat traag voor zo'n korte afstand. De snelle start in dit warme weer was daar de oorzaak van. Al bij al dus redelijk tevreden, ook gezien het trainingsschema waar ik mee bezig ben. Straks nog een stevige duurloop van een kilometer of 20. Dan nekeer gaan zien wat volgende week ons, qua trainingen, zal brengen.

13:08 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-08-08

Natjes

Gisteren mijn 7de trainingsdag op rij, nog 2 te gaan voor de eerstvolgende rustdag. Er zat wel vorige week nog een dagje met 20 min loslopen in, wat uiteindelijk ook een "actieve" rustdag is. Deze week zijn het vooral trainingen aan rustig tempo, pas in het weekend zit er weer wat tempo in. Vooral zaterdag (hoop ik) met dat wedstrijdje. Gisteren was ik rond 20u30 nog aan het lopen, rustig, nog een 2tal km te gaan. Ik mocht nog 4 versnellingskes van 100 m doen. Achter mij was alles al een tijdje onheilspellend donker aan het worden. En ja hoor, net tijdens het laatste sprintje gingen de hemelsluizen open. En allemaal tegelijkertijd. Op 100 m tijd was ik volledig doorweekt. Van na die 100m terug te vertragen was absoluut geen sprake. Zo snel mogelijk maken dat ik thuis was! Drijfnat. En dan direct onder de douche. Contradictorisch? Ne mens is iets raar...

12:02 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-08-08

Goeie start

De voorbije week was de eerste serieuze week in de aanloop naar Eindhoven. In totaal 6 trainingen, goed voor 61 km. Duurloopjes, 2 intervaltrainingen en 1 tempoduurloop. De HSmeter werd weer van onder het stof gehaald om eens te zien hoe het conditioneel gesteld was. Vooral de training van zondag was bemoedigend. 30 min tegen 5:17 (HS 131), 40 min tegen 4:29 (HS 156) en 20 min tegen 5:25 (HS144). Naast mooie cijfers was het gevoel ook vrij goed. 40 minuten is natuurlijk nog ver van 180 minuten, maar we hebben nog wel wat tijd. De komende weken verwacht ik dat de HS nog wat gaat dalen en de snelheid misschien nog een beetje naar boven kan, maar algemeen gezien: mooie vooruitzichten.

En wat brengt deze week? Veel trainen (weer 6 dagen) en zaterdag hoogstwaarschijnlijk een wedstrijdje in Kemzeke. Ik twijfel nog wat de afstand betreft (5 of 10 km), met momenteel een lichte voorkeur voor de korte afstand. We zien nog wel.

12:13 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-08-08

We moeten verder...

Tijdje geleden dat ik nog iets van mij laten horen heb. Het is vakantie geweest, een periode waar er wel gelopen wordt, maar waar het bloggen op een laag pitje staat. Daarnaast hebben we nog een bittere pil moeten slikken, namelijk het overlijden van mijn ma. Lang heb ik getwijfeld of ik het wel zou vermelden omdat dit toch tot de privésfeer behoord, maar uiteindelijk is het zo ingrijpend dat ik dit niet voor mezelf kan houden. Er is nu een goeie week over gegaan en stilaan moeten we weer mee in de dagelijkse mallemolen. Mijn hoofd staat momenteel nog niet echt naar de marathon, maar gezien Eindhoven nadert, heb ik weinig keuze. Mijn vrouwke gaf mij het nodige duwtje om toch verder te lopen en met het marathonschema te starten. Misschien komt de goesting wel binnen een paar weken. Of misschien ook niet. Alleszins doet het al eens deugd om te kunnen lopen, buiten te zijn, alleen met je eigen gedachten. Jammer genoeg zijn die nog niet echt vrolijk te noemen. Maarja, tijd heelt alle wonden... Dat zegt men toch. Maar de littekens blijven... en die kunnen ook ferm tegentrekken...

12:23 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |