31-03-08

Sportief weekend

... en nu RUUUUUST!

Zaterdag stond ik aan de start van de 25 km van Hulst. Vol zin om er stevig tegenaan te gaan. 2 lussen van een goeie 12 km en wat stukjes van de piste om alles aaneen te kleven. Samen goed voor 25,2 km. De eerste 6 km liepen praktisch allemaal meewind, op de terugweg wind op kop. Rustig vertrokken, de eerste 6 km als een metronoom tegen 4:15. Dan draaide het parcours en kreeg je meer en meer tegenwind met als topper een streep van 2 km door de biljartvlakke polder, pal in de wind, helemaal alleen. Het was geen kwestie van 4:15 of 4:20 te lopen... het was een kwestie van... te lopen! Man man man, tegen de wind gaan liggen en proberen zo snel mogelijk vooruit te komen. Het gemiddeld tempo zakte op 2 km tijd van 4:15 naar 4:20. Gelukkig werd ik op het eind bijgehaald door 2 man, waarachter ik wat kon recupereren. Eén van hen bleek in dezelfde straat te wonen als ik... What a place to bump into each other! Samen passeerden we de piste en vatte het 2de rondje aan. We liepen km na km aan ± 4:20 hartelijk kletsend met mijn buur. 25 Hulst duo klNa een paar kilometer windmee trok ik het tempo terug aan tot 4:15. Net voor de tweede maal de hevigste windstrook in te duiken komt er nog een achterligger terug. Het tempo gaat nog iets de hoogte in en... ik moet lossen. Dit was er teveel aan. Na 19 km (ofte ongeveer 1,5u) sta ik er weer alleen voor. Alleen tegen de wind. Het was harken... afzien... bijten... meermaals sterven... Tempo zakte, niets aan te doen. Tot aan de finish proberen zo snel moegelijk te lopen. Het voelde al de laatste 5 km van een marathon. Erger zelfs... de tank was leeg. Geen druppel meer! En toch... op een km of 2 voor de meet doemt er een voorligger op in de bochten. Langzaam lijkt het gat tussen ons te verkleinen. Ik doe er alles aan om hem in te halen maar als ik de piste oploop voor de laatste 1,5 ronde heeft hij toch nog een 200 m voorsprong. Ik kan niet echt meer versnellen. Toch doe ik nog een laatste efforeke in de laatste 300m een wals nog over hem. Ik zat stikkapot, maar hij nog iets stikkapotter! 25 Hulst solo klGemiddelde snelheid in de laatste 200 m was boven de 16/u. Mooi toch. Ik finish in 1u52m07s. Net wat trager als wat ik in gedachte had vooraf, maar gezien het parcours en de wind toch dik tevreden met de prestatie. Ik wordt 23ste (vorig jaar liep de 23ste 1u45) op 90 deelnemers. Ik had vooraf geëxperimenteerd met een andere voorbereiding qua voeding en dat is niet slecht bevallen. Ik weet niet of ik het passen na 1,5u kan toeschrijven aan een gebrek aan koolhydraten. Daarvoor was de wind een te bepalende factor. Ik ga zeker nog wat verder proberen op deze manier. Achteraf voelde ik mij leeg, net als na een marathon. Wat er op wijst dat de tank tot op de bodem geleegd werd.

Zondag dan uitrusten? You wish! Nix van. 's Morgens vroeg vertrokken naar de Blaarmeersen om daar op de wielerpiste te gaan rijden. Werd georganiseerd door het werk. Nu moet je weten dat ik omzeggens nooit fiets, zeker niet op een koersfiets, dus een serieuze uitdaging. En ik moet zeggen... I enjoyed every minute of it! Je bent vrij snel weg met het rijden op de piste. Je mag natuurlijk nooit vergeten te trappen, want jij rijdt met een vaste pion. Daarnaast moet je in de bocht stevig duwen om niet naar beneden te schuiven. Halverwege de bocht voel je telkens een neerwaartse druk, die het op een rollercoasterride doen lijken. Een absolute aanrader voor iedereen. Als je de kans krijgt, doen! Mijn benen voelde natuurlijk niet echt "super" aan na de 25 km'tjes van daags tevoren, maar dat kon de pret niet drukken. Het werd een langgerekte intervaltraining. Toen ik op het einde van de fiets stapte was dat met trillende benen. Ik was blij dat ik de trappen nog op en af geraakte tot aan de kleedplaats ;-). Deze week zal een rustweek zijn met een grote R. Volgende week zal ik terug, nog steeds rustig, wat meer kilometers doen. Pas binnen 2 weken schakel ik terug over op het oude "regime".

12:29 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

zo traag liepen we toch ook niet in het begin van de tweede ronde. Laten we het op 4:20 de km houden, dat klinkt veel beter dan 5:20. groeten van de buurman.

Gepost door: Michel | 31-03-08

@Michel Oeps... slip of the finger. Bij deze gecorrigeerd. Nog's merci voor de compagnie zaterdag! Toffe foto.

Gepost door: Wim | 31-03-08

Er serieus ingevlogen zaterdag. Proficiat. Dat windje was inderdaad een spelbreker. Ik heb het 2x moederziel alleen gedaan (op enkele ingehaalden die achter mij probeerden aan te klampen).

Gepost door: cremke | 31-03-08

piste Knap gelopen, daar zal in de polders zal de wind veel strakker gestaan hebben dan in Venlo.

Op zo'n wielerpiste rijden is toch ook een ervaring op zich hé ...
Ik herinner me nog dat ik ooit heb meegereden op de piste in Antwerps sportpaleis ... als ik er aan terug denk word ik misselijk,echt mijn ding niet :-)

Gepost door: erik | 31-03-08

Het weer is ons lopers de laatste tijd niet echt gunstig gezind, vooral de wind dan toch.

Gepost door: Marc | 02-04-08

Thanks voor de bemoedigende woordjes op mijn blogje ,maar ik ben wel geen z'on volbloed als jij zenne , moordende tijden zal ik nooit neerzetten ,gewoon voor de fun en deftig proberen te trainen ;-) btw Je hebt weer een pracht prestatie neergezet zie ik ...PROFICIAT !!!

Gepost door: Katrien | 04-04-08

De commentaren zijn gesloten.