18-02-08

It's alive!

Stilaan wil mijn lichaam weer. De luchtwegontsteking (net niet tot in de longen) en de daarbij gepaard gaande spierpijn behoort bijna tot het verleden. Alé, dat hoop ik toch. Na 2 looploze weken ben ik zondag even buiten geweest, maar de rugpijn was toen nog steeds niet te harden. Na 3 km hield ik het dan ook voor gezien. HS way too high gemiddeld 138 voor een bedroevend tempo. Ondanks de pijn had het toch deugd gedaan. De opdracht deze week is simpel: probeer terug soepel te lopen tegen zondag, want dan is de geplande lactaattest. Dus even niet denken aan tempo's, afstanden, hartslagen of wat dan ook. Gewoon terug soepel cruisen.

Qua voorjaarsplanning vrees ik echter dat mijn achterstand op wat-ik-in-alle-stilte-van-plan-was onoverkombaar geworden is... Ik had stiekem een spoedschema opgesteld voor de Marathon van Antwerpen. Ik zat eigenlijk al een week paar weken achter qua opbouw, maar was toch overtuigd geraakt van er nog voor te gaan. Met deze extra 2 weken en de bijhorende conditionele achteruitgang zou de voorbereiding niet kunnen zijn wat ik ervan verwacht. En eerlijk gezegd heb ik geen zin om een marathon te lopen, wetende dat ik maar 80% voorbereid ben. De enige motivatie om een volgende marathon te lopen is een PR lopen en dat kan alleen als ik er alles voor kunnen doen heb. Over naar PLAN B...

Wat is PLAN B? Daar... ben ik nog niet uit. Dus nog even geduld. Eerst de lactaattest... dan de HM in Axel onder 1u30... de 25 km van Hulst just for the fun of it (right)... en uitzien naar een latere marathon. Vrij zeker de enige van 2008. Mocht ik in Antwerpen gestart zijn, had er misschien nog een tweede kunnen gepland worden, maar dat lijkt nu wel erg onwaarschijnlijk. But... never say never...

12:25 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

terug Goed dat je "terug in loopland" bent. Verstandig terug opbouwen en je zult versteld staan, hoe rap je weer aan deftige tempo's gaat lopen.

Gepost door: Hank | 18-02-08

ken 't gevoel je spreekt net zoals ik ... ik zou ook een marathon kunnen lopen in 't voorjar, als 't écht zou moeten, maar aangezien ik (en bij uitbreiding jij dus ook ;-) ) nooit aan een race beginnen gewoon om er bij te zijn, laten we het best maar zo ... see you in a race at the end of this year!

Gepost door: geert | 19-02-08

De commentaren zijn gesloten.