27-06-07

Recup

Gisteren een recuploopje van een paar km. Alles blijkt nog in orde te zijn na de halve van zondag. Enkel mijn linkerlies was wat gevoelig heel de tijd en mijn linkerkleineteennagel hurts like hell als ik er aan kom. Dat eerste is een kwestie van nog wat recup en het tweede van er niet aan te komen :-D.

Met het resultaat van zondag, is direct het doel voor Eindhoven vastgelegd. Daar ga ik de pacers van 3u15 volgen (liefst niet op 5 minuten, maar er echt bij). Da's gene cadeau, maar een serieuze uitdaging. Alles zal mee moeten zitten, goeie dag, goed weer, goeie voorbereiding. Aan het goed gezelschap zal het niet liggen, want Hank gaat mij vergezellen (en ik hem). Juist nog eens afspreken hoe hij mijn drinken gaat meedragen ;-).

12:27 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-06-07

HM Roosendaal

At last... ik heb maar twee woorden nodig om de conclusie neer te pennen, alhoewel het met 3 woorden nóg beter gaat... At motherfucking last. Nu even terug naar het begin. (FLASHBACK) Door de slechte voorbereiding waren de verwachtingen niet erg hoog gespannen. Een tijd tussen 1u33 en 1u35 waren de limieten, maar ik verwachtte dat ik amper de ondergrens ging halen. Ik ging proberen van per kilometer tussen 4:25 en 4:30 te lopen. Hierdoor leefde ik totaal stressloos naar de start toe. Net voor de start kregen we nog een aanmoedigende plensbui over ons heen, maar eens gestart merk je daar toch niets meer van. De eerste kilometers liepen door het stadscentrum over smalle baksteenbaantjes. Voorbijsteken was quasi onmogelijk en door de gladde baan ook levensgevaarlijk. Niet echt aangedrongen en rustig meegelopen en daar waar het kon opgeschoven. Na een 3-tal kilometer begon de bende wat open te rekken, maar niet nadat ik de eerste drankpost gemist had. Omdat die elke 2,5 km stonden was dit echter geen probleem. Na een kleine 5 km liep het parkoers dan over rustige asfaltbanen. Veel lange stukken die het tempolopen vergemakkelijkten. Wel liet de Garmin het onder het bladerendek af en toe afweten en moest ik mij vooral op het gemiddelde kilometertempo baseren. Ik liep een tempo dat iets hoger lag dan verwacht... ergens tussen 4:20-4:30. Na 7,5 km een eerste W-cupgelleke. Zonder problemen. Ik drink bij elke post een beetje en neem daar voor het eerst ook mijn tijd voor. Achteraf gezien niet onverstandig, de verloren tijd haal ik wel in. Na 8 km begonnen we dan aan een lus van een 5 km, waarna we dezelfde weg terug naar het centrum zouden volgen. Het 10 kmpunt kom ik door na een 44 min, volgens mijn snelst denkbare schema. Alles loopt vlot en na 12 km versnel ik, zonder veel bij na te denken, tot een tempo van 4:15 (soms 4:10). Even twijfel ik of ik dit wel kan aanhouden, maar het liep vlot dus waarom niet gokken? Na 15 km een tweede gelleke. Na de drankpost loop ik terug 4:20. Bij het ingaan van laatste 5 km wordt ik nog eens ingehaald door twee lopers (dat was van km 12 geleden...). Ik pik krampachtig aan, versnel weer tot 4:10-4:15 en hoop nog 5 km in hun kielzog te kunnen blijven hangen. De ene loopt al snel verder weg, maar de andere volg ik tot de laatste km. Af en toe moet ik een gaatje laten, maar telkens kom ik terug. De snelheid flirt bij momenten met de 15 km/u. In de laatste kilometer zet ik mijn eindoffensief in en loop ik nog een vijftal lopers voorbij. Ik finish in een tijd die ver boven mijn verwachtingen lag: 1:32:24.

12:27 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-06-07

HM-2

Zondag komt steeds dichter, het zijn dus de laatse voorbereidingskilometers... Gisteren een medium zware piramidetraining.
2106

Het liep vrij vlot en de HS was onverwacht vrij behoorlijk. Belangrijkste punt is dat vandaag alles ok is en dat mijn luchtwegen de training goed doorstaan hebben. Van de dl vanavond zullen ze ook niet weten, dus start ik zondag normaal gezien met goeie luchttoevoer. Hopelijk blijft dat dan ook zo. De lagere temperaturen zullen hopelijk ook een positief hebben.

12:08 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-07

HM-3

Gisteren niet gelopen. Alles laten rusten... Vandaag wel wat km'tjes. Ik twijfel tussen een lange dl of een kortere maar pittigere training. Ik heb meer zin in dat laatste... Vrijdag dan mss nog een dl'je en zaterdag een korte losloop&prikkeltraining. Zondag volgens de vooruitzichten waarschijnlijk goed loopweer - niet te warm - maar wel veel wind. Maar dat kan nog helemaal veranderen tegen dan, natuurlijk!

12:25 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-06-07

HM-4

Nog 4x slapen... Zo werd er vroeger toen we nog klein waren (en geef toe, nu ook nog soms) toegeleefd naar een plezante gebeurtenis. Nog 4 x slapen en we staan aan de start van de HM. Aangezien het mijn eerste is, betekent uitlopen zowiezo een PR. Geruststellende gedachte ;-). Hoe trager de tijd, hoe makkelijker het wordt om het bij mijn 2de beter te doen. Troostende gedachte. Dit betekent echter niet dat ik mij zonder slag of stoot gewonnen ga geven. De mensen die in mijn buurt lopen zijn gewaarschuwd (voor die slagen en stoten). Gisterenavond even gaan loslopen om te recupereren van die 3 dagen shoppen in London. Vooral de knieën waren nog vermoeid. Positief was alleszins dat het beter ging naarmate ik langer liep. Het zal wel nog wat combinatie rust/loslopen vergen om de vermoeidheid volledig te verdrijven. Op donderdag en/of vrijdag voorzie ik wel nog een beetje snelheidsprikkels. De beentjes geraken wel nog in orde tegen zondag.

12:12 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-07

Terug in ons Vlaanderenlandje...

na drie dagen London... Shop till you drop. Alé, net niet. Kromgebogen onder de zakken met aankopen thuisgeraakt. Met op zondagavond een memorabel MUSE-concert in het nieuwe Wembleystadion (Wem-ber-ley for the locals). 70.000 man!!! Dat het weer goed was, laat dat duidelijk zijn! Misschien niet de ideale voorbereiding voor de halve marathon zondag, maar kom... we zijn nog (net) geen profs hé ;-). Wie weet, als ik zondag een supertijd loop, gaan we mss voor elke grote wedstrijd eerst een even een paar dagen naar London! Ann zal het graag horen :-D. Wat brengt deze week ons nog? Ik denk vooral recuptrainingskes om het zware gevoel uit de benen te krijgen en de luchtwegen te sparen. Voor de rest waren de dromen van een snelle tijd vorige week al opgeborgen. 't Zal op de basisuithouding zijn ipv op snelheid. Dus zal ik het met een gewone degelijke tijd moeten doen maw eerder 1u35 ipv 1u30.

12:39 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-06-07

Stilaan beter...

Lang getwijfeld over welke afstand ik zaterdag in Kemzeke zou lopen. Ik voelde mij na een verplichte rustweek en antibioticakuur nog niet in staat een denderende wedstrijd te lopen. Met het oog op Roosendaal toch maar gestart voor 10 km. De eerste 10 km ginggen nogal maar na de drankpostkreeg ik iets dat op zijsteek leek, waardoor ik het tempo niet kon aanhouden. Na goed 37 min gearriveerd. Spijtig genoeg lag de meet niet op 10 km, maar reeds op 8,76 km. Vandaar deze "supertijd". Achteraf wel content dat ik de "lange" afstand gekozen had.

Zondag de wedstrijd dan weggespoeld met een duurloopje van 15,8 km, tijdens dewelke ik voor het eerst een paar W-Cupgellekes uitgeprobeerd heb. Aangezien er in Roosendaal enkel water getapt wordt lang het parkoers, is het aangewezen om op deze manier voor wat koolhydraten te zorgen onderweg. De test viel overigens positief uit, nu nog eens probern met een snellere 19 km later deze week. Hopelijk verteer ik het dan ook goed, dan heb ik weer een zorg minder de 24ste.

12:08 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-06-07

Nog een paar trainingskes

Dinsdag 5,2 km's losgelopen. Gisteren wisselloop van 8,2 km 1 km aan 5:30 afgewisseld met 2 km aan 4:10. De bedoeling was van dit 12 km vol te houden, maar het liep niet echt soepel... tijdens eerste versnelling gaf mijn Garmin de geest (alé ik moest alle data wissen en dan ging ie weer, maar ondertussen geen info dus VEEL te snel gelopen), heel warm weer, wat tegenwind, puffer vergeten nemen, ... Redenen genoeg als je wil. Normaal gezien ging ik vandaag een dl van 15 km doen, maar daar zie ik van af. Wil ik zaterdag een wedstrijdje lopen zou dit te belastend zijn. Het dl'je spaar ik nog even tot zondag...

12:30 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-06-07

Klein trainingske

Gisteren stond er 8 km tegen 4:40 op mijn schema. Dat mocht geen probleem zijn, maar ik voelde de duurloop van zondag toch nog wat zitten. Na een week stil te liggen en antibiotica te slikken moeten de spiertjes toch terug even soepel worden. Iets te snel vertrokken, zo’n 4:30, wat langzaam vertraagde tot ik thuis stopte met een gemiddelde van 4:39. Zonder noemenswaardige problemen, maar als ik besef dat dit mijn gewenst marathontempo is, zie ik dat toch niet goed zitten. Dit nog meer dan 5x langer volhouden... pfwoei! Maar ik weet ondertussen wel dat iedere marathonloper die er een deftig tempo op na wil houden dit zelfde gevoel kent. No worries dus ;-)

12:04 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-06-07

The road to Roosendaal...

Dit weekend stond in het teken van de heropstanding... tis te zeggen... ik heb terug gelopen. Vrijdag was het maar even een blokje van 3,4 km om mijn lichaam wakker te maken na een weekje winterslaap (of lenteslaap, zoals je wil). Zondag heb ik dan een rustig duurloopje van 12,5 km afgewerkt. Tegen 6:00/min... op het gemakje dus. Vanaf vandaag knoop ik terug aan met mijn schema en hoop ik deze laatste 3 weken voor de halve marathon in Roosendaal vollen bak te kunnen trainen. Nog 2 weken van in de 50 km en dan de laatste rechte lijn naar de HM.

12:21 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-07

DE sport der sporten!

Een volledige week looploos... Gisteren heeft het nogthans niet veel gescheeld, maar een stortregenbuien en een telefoontje van een bezorgde vriendin op net het goeie(?) moment zorgde ervoor dat ik wijselijk thuis bleef ipv in dat weer en nog half zijn gat ziek al te gaan lopen... Misschien vanavond?!?! in ieder geval, mei is weer voorbij en de teller is na 3/4 maand blijven steken. Jammer, want ik was net goed bezig. Terug aanpikken met de trainingen, want 24 juni nadert snel.

Wat heb ik dan ondertussen gedaan? DE sport aller sporten, binnenkort vast een Olympisch nummer... Gitaarslingeren!!! Ik zal even kort verduidelijken. Ipv je gitaar halsstarrig vast te houden, laat je ze een eigen leven leiden en probeer je haar te volgen. Vooral niet loslaten... desnoods enkel de gitaarstrap vasthouden ;-) (zie foto's MB)

mosaic2804338

12:11 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |