24-04-06

10 mijl Antwerpen

Vrijdag nog een dikke 25 km gelopen. De laatste km’s was de vermoeidheid door de opeenvolging van zware traininigsweken in mijn spieren merkbaar. Ik was blij dat het erop zat. Zaterdag nog een licht vermoeid gevoel in de benen, beetje stijf in de kuiten. Ik was van plan om zaterdag nog even te lopen op het “heetst” van de dag, maar uiteindelijk in Aalst beland en daar de hele middag rondgewandeld. Dat moest dan ineens maar als loslopen tellen, want daar had ik ’s avonds geen goesting meer in. Mijn benen waren al moe genoeg.

Zondag dan bijna de M van London gemist door mijn eigen voorbereiding voor de 10 mijl. Uiteindelijk tussendoor nog wel wat stukjes gezien. Rond half 2 dan in Antwerpen aangekomen, een paar bekenden tegengekomen (wat een klein mirakel is in de daar heersende chaos), maar geen bloggers. Je kon wel zien dat ze niet echt voorbereid waren op zoveel volk. Alle accomodatie zal er wel geweest zijn, maar je moet ze dan nog kunnen vinden in die mierennest. Het had meer weg van een Vlaamse kermis, maar ik zal wel de enige geweest zijn die zich daaraan stoorde...
Start om 15u! Na een minuutje strompel ik ook over de startlijn. Ocharme diegenen die vanachter in de massa stonden... Na de eerste “rustige” km (4.20?) op hartslag blijven lopen. Ik had gehoopt op 150/155, maar heb de hele tijd 155/160 gelopen. Overslag is 163, dus dat kon nog net. Heb dan heel wat kmbordjes gemist. Als er maar 1 bordje staat, links van de weg en je loopt rechts... Dan de eerste ervaring met de Waaaslandtunnel. Dat liep vlot naar beneden (niet té stijl, want dan wordt afdalen nog zwaarder als klimmen) en ook vrij vlot weer omhoog. Hier wel mooi een tempo gehouden dat de HS niet tever over 160 ging. Na de tunnel richting Meir, Groenplaats en Grote Markt. Daar stond een massa volk langs het parcours en dat is toch steeds een fijne ervaring. Aan de drankposten verliep het ook nogal chaotisch, maar het weer was niet van die aard dat ik mij zorgen hoefde te maken over drinken, de mond eens verfrissen was meer dan genoeg. Hup, verder richting Kaai en via de Brouwersvliet terug naar de tunnel. Daar bergaf zonder rem op en zo haalde ik weer een pak lopers in. Bergop weer een tempo gezocht dat mijn HS een beetje in de hand hield. Eens boven even gerecupereerd en vanaf km 13 zoals gepland wat versneld. Mijn HS ging dan wel naar de 170, later zelfs 180. De laatste km dan nog even een versnelling hoger geschakeld, maar na een paar honderd meter moest ik temporiseren, want ik was mijn motorke aan het opblazen. Een paar tiental meter aan een gewoon snel tempo gelopen tot ik de laatste bocht in het visier kreeg en dan vol op de gas gaan staan... Finish in 1:17:19. Bijna perfect volgens plan gelopen, tijd dan ook wat ik verwacht had, alleen een beetje teleurgesteld in de HS. Soit, het was zeker aanvaardbaar en ik blijf bij mijn voornemen om 12 km/u te lopen in Visé, tegen HS 160 dan maar. Wat dan wel weer heel positief was... beetje op de adem getrapt op het laatst maar zeer goed gevoel in de benen, licht stijf nadien maar vandaag is dat weer volledig in orde, totaal geen last in de voeten, niet tijdens, niet na en ook niet vandaag. Die extra rust heeft duidelijk goed gewerkt. Dat zal dan wel volledig goed komen tegen 14 mei! Uiteindelijk dan slechts 30 km's moeten laten vallen in mijn planning, dus dat valt nog mee. Je kan moeilijk zeggen dat de weektotalen van de laatste 2 weken minder indrukwekkend zijn (alé voor mijn kunnen alleszins). De zware voorbereiding zit er nu op, nog wat afbouwen en mij mentaal voorbereiden op de marathon.

12:02 Gepost door run4fun | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

goed rapport Niet te veel wakker liggen van die hartslag. Er bestaat ook zoiets als de form van de dag. Maar vooral: vergeet ook niet de vermoeidheid van je trainingen die je heel de 10 mijl hebt meegesleurd. Voor de rest heb je toch niet anders dan goede punten: voet oké, gevoel in de benen ok, uiteindelijk tijd oké, supporters oké ;-). Drie weken geen domme dingen doen en you'll do fine in Visé.

Gepost door: Hank | 24-04-06

knap!! Wow Wim, zelfs met een zware trainingsweek achter de rug, heb je daar in Antwerpen toch echt wel bangelijk goe gepresteerd!! Knap!!

Gepost door: Ruthje | 24-04-06

prestatie een prestatie die je enorm vertrouwen moet geven voor Visé .. mooi zo!

Gepost door: Koen | 24-04-06

mooi zo dat moet vertrouwen geven voor visé, ben benieuwd dat je die 3.30 gaat halen ...

Gepost door: bob | 25-04-06

nice begint er goed uit te zien.

Gepost door: kj | 26-04-06

Aftellen Dat is inderdaad een flinke prestatie die jij in Antwerpen geleverd hebt. Laat ze daar in Visé maar eens zien wat Wim allemaal kan. Alvast veel succes.

Gepost door: Marc | 26-04-06

Knappe grafiek ! Jij bent er klaar voor : Visé wordt een nieuw PR.
En nu rustig afbouwen naar 14 mei.
Sukses !

Gepost door: frank spencer | 27-04-06

De commentaren zijn gesloten.